Annons

Coffee table books

Jag är lite av en bokknarkare. Speciellt beroende är jag av inspirerande bilderböcker, i nischade ämnesområden. Och jag drömmer om att vi någon gång i framtiden ska ha en hel bokhyllevägg, fylld från golv till tak, med vackra och intressanta fotoböcker. Just därför håller jag alltid utkik efter nya titlar att lägga till önskelistan. Här är några nya (och gamla) böcker som står på min önskelista. Har du fler tips?

Uppifrån och ner: 1) Historien bakom några fotoklassiker ”50’s Photo Icons – the story behind the pictures” 2) Fotografen Denise Grünsteins konstverk nya bok Figure Out 3) inspirerande modemagasinsomslag från 80-talet till nu ”i-D covers 1980-2010” 4) 5) Arkitekternas villor 6) Mästerfotografen Helmut Newtons klassiska mästerverk samlade i en jättetung titel Helmut Newton Sumo 7) Paris Mon Amour en odé till kärlekens stad 8) sist men inte minst är jag nyfiken på Linda McCartneys nya fotobok

Kategorier:

Kommentarer

 • Designbird skriver:

  Vilken bok som helst om arkitekten John Lautner eller illustratören Charley Harper(An Illustrated Life av Todd Oldham. Ha en härlig eftermiddag i solen! Camilla

 • johanna skriver:

  inte kan du vara utan ”Case Study Houses” från Taschen (https://www.amazon.com/Study-Houses-Jumbo-Elizabeth-Smith/dp/3822864129)! Intressant för sin tid men lika modernt idag. Och Terence Conrans ”Trädgårdsdesign för 2000-talet” kan man njuta av även utan trädgård 🙂

 • Nesting gillar jag, men den kanske du redan har?
  Det har iaf blivit min nya favorit. Älskar tjocka fina böcker att sitta och bläddra i 🙂

 • ika ramel skriver:

  Hej Frida!
  Det är så härligt att läsa din blogg. Den inspirerar verkligen!

  Jag har tips på 2 böcker.
  1. Frank Lloyd Wright
  en helt fantastisk och banbrytande arkitekt från USA som var verksam på 20- & 30-talet.
  2. Tricia Guild
  en härlig inspirationsbok med alla hennes mönster. Kanske kan kännas uttjatad men den har underbara och överdådiga bilder.

  Du kan läsa mer om dem här:
  https://blogg.mama.nu/ikaramel/wp-admin/post.php?post=300&action=edit

  kram
  Ika

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.