Annons

Milanomässan: Avgasbrunt nästa ”Ljust & Fräscht”?

Det pratas ju mycket om starka färger i vår. Både inom mode och inredning. Och 80-talets glada dagar har onekligen inspirerat många leverantörer i branschen till vågat bjärta alster. Men när jag går igenom kameran från Milano tycker jag mig skönja en annan färgtrend. Den dammigt smutsiga och avgasbruna basen med grumliga och matta accenter i dova varianter av senapsgult, gammelrosa, terracotta, turkos och purpur. Gärna mixat med koppar och oxiderade metaller, brunt läder och nya ytsrukturer. Eller hur?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se med bilder från Vitra, Moroso, Henge och e15

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara skriver:

  Opakt sa jag, men det handlar nog egentligen mer om glas och dyl vid närmare eftertanke. Vill ju inte att du ska svänga dig med feluppfattningar. >((("> True story! >(((">

 • Knaada skriver:

  Absolut, jag tror du har helt rätt!

  Och tänk sen vad fint att bryta den avgasbruna med alla fylliga pasteller, om man inte vågar gå hela vägen med senapsgult eller terracotta 🙂 Variationsmöjligheter, det gillar jag!

 • Sofia skriver:

  Roligt, fint namn på denna färgsättning. Och jag tror du har helt rätt. Gärna med lite aprikost om du frågar mig =).

 • Pella skriver:

  I like! 🙂

 • Saga skriver:

  Hej! Jag älskar att blanda grå toner.
  Jag och pojkvännen ska måla om vardagsrummet grått, men vi vill få till den där populära "betongskänslan", där den gråa färgen skiftar, så att det ser naturligt slitet ut..

  Har du något tips på hur man kan gå till väga?

 • Linda skriver:

  Håller med dig Frida! Såg "senapsgult" på det mesta på mässan. Vi gjorde även ett kollage med just de smutsiga kulörerna idag. Förresten, vi såg nog dig under mässan och flygturen hem 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.