Annons

Berså på burk

Stig Lindberg har nog aldrig varit mer i ropet än nu. Förutom att hans 50-talsporslin slår i taket på auktioner visades en populär dokumentär på Kunskapskanalen, där man fick veta mer om Stigs historia (kände du till att han är född i Umeå?) och för ännu en liten tid sedan syntes hans mönster i På Spåret, när Ebba Von Sydow och Stefan Holm fick i uppgift att namna porslinsdelar. Och efter många förfrågningar från kunder runtom i världen, som kärat ner sig i hans klassiska servis, så utökas nu sortimentet i dekoren Berså bland annat med en burk som bär ett lock av kork. Något att shoppa upp sig på?


Foto: montage av pressbild från Gustavsberg och inspirationsbild från Bo-Laget

Kategorier:

Kommentarer

 • hem-ligheter skriver:

  Den kommer absolut få flytta in i mitt hem.
  När jag fick ärva en del av min gammelmormors berså servis för några år sedan fick den sätta ton för inredningsstil och färg i vårt hus.

 • Johanna skriver:

  Glädjande nyheter! När finns de i butik?

 • Anonym skriver:

  haft en bra dag? 🙂

 • monnah skriver:

  Älskar Berså! Lock av kork har jag alltid lite svårt för dock, eftersom de är svåra att hålla rena och luktfria…

 • Anna skriver:

  Jag trodde alla kunde namnen på porslinen som visades upp i programmet men insåg att så inte var fallet… Samlar inte på Berså själv men annars hade jag lätt utökat min samling!

 • Andrea skriver:

  Himla fin klassiker.

 • k skriver:

  vilket program då?

 • Proforma - Irene skriver:

  Klassiskt mönster! Önskar man visste då vad man vet nu… och inte slänga "gammalt" porslin!

 • Norrlandsblues skriver:

  Sagolikt vackert mönster. Jag skulle förmodligen kunna börja samla på det vilken dag som helst 🙂

 • Lizaloop skriver:

  Dom är fina, kan säga att jag har sålt bra av berså halsbanden jag gjort 😀

 • Andrea skriver:

  Berså är en klassiker, har den gärna i mitt kök!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *