Annons

Möbelmässan del 9 av 10: Det bästa från Greenhouse

En av de största höjdpunkterna på mässan är alltid Greenhouse, där de nya och oetablerade formgivarna ställer ut. Allt från examensarbeten till modiga prototyper trängs på liten yta och lockar såväl nyfiken allmänhet som talangscouter på jakt efter nytt blod. Jag har valt ut ett par favoriter som jag fastnade lite extra för, men det var ingen lätt uppgift. Det finns så mycket kreativitet som bubblar i kulisserna, och så många duktiga nykomlingar som snart kommer fångas upp av de stora producenterna och göra sig ett namn i designvärlden. Här är några jag tycker vi ska hålla extra koll på!

Axel Bjurströms fantastiska pigtittare och sminkbord Piga i ljust trä, liksom hans smarta insats som kan förvandla vanliga ljusstakar till blomvaser, hamnade direkt på min privata vill-ha-lista.

Sami Kallio gör så otroligt fina möbler, med välarbetade och genomtänkta detaljer. Kika bara på ryggstödet på stolen Layer, som ger en visuell stapeleffekt, eller det läderbeklädda lampfästet. Jag gillar’t!

Ett annat lite mer udda, men väldigt innovativt lammprojekt, var dmoch’s. Hängande, liggande, lampor som kan korstfästas från taket och funka som uplight, takbelysning eller punktbelysning på golvet – och dekoration – i ett. Oemotståndligt! Deras Project Francis fick direkt en plats i mitt hjärta.

En annan idé jag fastnade för var Fredrik Paulsens mobila arbetsstation, anpassad efter dagens behov på arbetsytans storlek och funktion. Varför ha ett rymdskeppsstort skrivbord där det räcker med en mindre modell som härbärgerar en laptop och lite pärmar på sin höjd. Med den här idén blir skrivbordet också mobilt i lägenheten, och kan husera där det passar och finns en lugn vrå att arbeta i för stunden.

Sist men inte minst blev jag väldigt förtjust i den här lampan som ingår i Helena Svensson, Karin Widmark och Josefin Hellström Olsson möbelkollektion Ensembeln med inspiration från instrument.

Kategorier:

Kommentarer

 • Vad fina reportage du har gjort Frida!

 • Johanna skriver:

  Känns som jag varit där! 🙂

 • camilla skriver:

  Fantastiskt! Tack för att du delar med dig 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.