Annons

Tillfälle för Thonet-fans

Är du på jakt efter fina vintagexemplar av den hypade Thonet-stolen? På måndag den 10 januari kommer en samlare av Thonets böjträstolar, soffor och gungstolar att sälja ut delar av sitt lager. Du hittar honom och stolarna på Studio Bergamott, Södra Agnegatan 26 i Stockholm. Hade jag bott i Stockholm skulle jag ha hängt på låset. Det här är som sagt en klassisk stolmodell på uppsving. Tipstack till Lotta!

Foto: Flickr

Kategorier:

Kommentarer

 • jenny skriver:

  säger bara grattis till de som bor i Stockholm.

 • A skriver:

  Varför finns sånt här bara i storstäderna

  Snyft och elände!

 • AnnaA skriver:

  Jag köpte sex kopior (det finns ju en del) på loppis för nån månad sen. 150 kr för alla. Känns fyndigt. 🙂
  https://www.flickr.com/photos/effyblog/5164287937/

 • Niklas skriver:

  Blir rädd när folk jagar design och sen köper kopior. Grattis, det var ju fyndigt av dig!! Det finns någon som har betalat för originalformen och som du lurar på pengar, Pengar som du istället ger till kineserna. Grattis till kopiefyndet!!

 • … tänk hade man bott i huvudstaden!

 • AnnaA skriver:

  Jag jagade inte design. Jag letade efter bra och stadiga stolar till ett matbord. Sen råkade de vara kopior och säljas på loppis. Ledsen om det skrämde dig, men det var inte alls meningen…
  De fanns redan, de var gamla och jag gav pengarna till röda korset. Dumma mig!

 • Alec skriver:

  Patentet till Thonets möbler släpptes innan år 1890 och det ska alla böjträälskare vara lyckliga över för det innebär att det finns "kopior" som inte sällan är betydligt bättre möbler än "orginalen".
  IKEAS "kopia" av Thonet 18 den sk "Öglan" visade i ett test som Allt i Hemmet ordnade att den var bättre än orginalet… idag har t.o.m Thonet kopierat Öglans bättre konstruktion.. det kallas utveckling, den som inte delar med sig stoppar utvecklingen!! Alec

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.