Annons

Tavelbryderier

Igår eftermiddag kollades det fotboll här hemma och jag blev lite uttråkad (även om Zlatan för all del gjorde en stark insats mot slutet), så jag plockade fram datorn och surfade från soffan. Hittade in till Desire to inspire och fick syn på den här bilden. Vips fick jag ett kreativt ryck och letade fram penslar och målarfärg för att kladda över en gammal tavla som jag hade målat till sovrummet. En enkel 8:a, tänkte jag, hur svårt kan det vara? En sån måste jag ju kunna göra själv. Och det kunde jag. Det var hur enkelt som helst. Jag måttade upp med penseln och gjorde klart den på en halvtimme. Dessutom passade 8:an fint i ett ”hål” på tavelväggen i vardagsrummet. Så långt allt väl. Problemet är bara att sovrumsväggen nu gapar tom. Så frågan är vad jag ska sätta där istället. Vladimir Dubkos Venice kanske? Den har ju varit en följetong i mitt liv ett längre tag. Eller har du något annat bra förslag på motiv till ett sovrum? I’m all ears.

Foto: 1) Chris Court via Desiretoinspire 2) lägenhet från Ekenstam styling Lotta Agaton

Kategorier:

Kommentarer

 • Jag gillar tavlan med åttan. Det skulle vara kul att se din vägg när den är klar. Lycka till!

 • Åh, jag fick Venice i julklapp! 🙂 Så den står här hemma och väntar på att ramas in. Jag kan bara inte bestämma mig för om jag ska köra på svart eller vit ram. Men när man ser bilden ovan så ser det ju fint ut med vit ram.
  Vacker är den iaf, så den tycker jag att du ska köra på! 🙂

 • Karin skriver:

  Gillar tavlan med siffran 8. Roligt men lite svårt med tavlor.

 • Charlotte Bladh skriver:

  Kika på Tenka Gammelgard som jag skrev om här https://hemmariket.se/2010/11/tenka-gammelgaard/#KommentarerUnderbara svart vita kreationer! Kram

 • Camilla skriver:

  Fina tavlor. Sovrummet är jättefint och jag gillar den tavlan som hänger över sängen.
  Kan du itne visa upp din tavla? Man blev ju lite nyfiken nu 🙂

 • Läckert……. gillar när färgen har runnit ner sådär !!
  Missa inte min tävling…klicka på länken och kolla… välkomna !

 • länken verkar inte funka…MEN denna funkar 🙂

 • Anna skriver:

  Åh vad läckert med siffror, kan du inte visa en bild på hur resultatet blev? Till sovrummet kanske läckra tavlor från Lovisa Burfitt passar (om din sambo godkänner) eller budskap från Therse Serneholt?

 • Designbird skriver:

  Du kan få köpa en av mig, har precis gjort en stor svart/vit tavla…

 • Såg dessa bilder också och måste säga att jag blev sugen på att måla också. Har en tavla som ligger och slänger på Malta som jag målade för några år sen. Ska kolla skicket på den också 🙂

  Vore super skoj att se hur ditt vardagsrum ser ut.

 • Marianne skriver:

  Venice er kjempefin, synes du skal gå for den! Eller et fotografi.

  PS! Når blir vinneren av luke 24 kåret? Jeg er så spent 🙂

 • Marianne skriver:

  Venice er kjempefin.

  ps! når blir vinneren av luke 24 kåret? Jeg er så spent!

 • Camilla skriver:

  Kan du inte ta en bild och visa hur tavlan blev?

 • Frida skriver:

  Visst är 8:an en fin idé. Speciellt eftersom numret betyder tur i Kina och symbolen "evighet".

  Jag har ju som policy att inte visa mitt eget hem, det är i ärlighetens namn lite läskigt att bjuda hem 46 000 personer på en vecka :-), men jag kanske kan få med en glimt av tavlan vid tillfälle.

  Marianne:
  Vålamagasinet läser igenom och håller på med juryarbetet. Det var många svarande och ett digert arbete att utse vinnaren men det är på G. Lovar att hålla dig uppdaterad här inom kort!

 • Åh Venice är fin. Annars som Anna även tipsar om ovan – ett tryck från Therese Sennerholt. Eller Multiväxt: https://finheter.blogg.se/2011/january/multivaxt.html
  Den sista är jag riktigt sugen på att sätta upp här hemma.

 • Åh Venice är fin. Annars som Anna även tipsar om ovan – ett tryck från Therese Sennerholt. Eller Multiväxt: https://finheter.blogg.se/2011/january/multivaxt.html
  Den sista är jag riktigt sugen på att sätta upp här hemma.

 • Malin Björling skriver:

  Kolla in mina tavlor på https://gallerimalinbjorling.wordpress.com
  kanske är det ngt du gillar där.

 • Knaada skriver:

  Ibland är ju det enkla såå bra!

  Eller, oftast är ju det enkla bäst!

  Jag älskar det.

 • UllaBella skriver:

  Hallåj! Jag prenumererar på Sköna Hem och i senaste numret fanns ett reportage från Linus Tunström och hans flickvän Bahar Pars lägenhet. Varm och ombonad! I deras vardagsrum hänger ett fotografi på dom, pussandes, väldigt sensuellt och kärleksfullt. En sådan svart/vit bild vill jag ha på mej och min man i vårt sovrum. Kanske något för dej?

  https://www.skonahem.com/inspirerande-hem/alsklingsstallen/linus-thunstrom-hemmet-far/

 • Susan skriver:

  Åttan är en härlig symbol….står för oändligt…tar aldrig slut…är väldigt "dagsaktuell" inför 2012.

 • Varför inte lite äkta konst!? Grafiska, numrerade, signerade bilder! I många år samlade jag på mig svart/vit grafik, nu har jag fått dille på färggrafik. Kolla litografier på Tradera! Man kan fynda där.

 • Stina skriver:

  Snyggt!:-)
  Kram Stina

 • Anna-Karin skriver:

  Oj vad många bra tips du fått Frida. Blev också nyfiken på din egen åtta. Konst till andra är svårt här handlar det otroligt mycket om känslor och personlig smak.

 • desiree skriver:

  I have no idea what you should hang on your bedroom wall… I have nothing on my walls but some things standing against it such as a little Indian door that I painted gray 😉

  That last bedroom is beyond beauty I love it!

 • Hanna skriver:

  Fint med siffror. Venice har även jag trånat efter i några år nu. Funderar starkt på att äntligen göra slag i saken och slå till. Fin är den iaf!

 • Marlen skriver:

  Hej, lite sent inlägg här men undrar lite hur du gjorde då du målade din åtta…
  Målade du på en duk? Vilken typ av färg använde du?
  Hur fick du åttan jämn och fin?
  Massa frågor undrar nyfiken i en strut:)

  Varma hälsningar från kalla Kiruna
  Marlen

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.