Annons

Den nya IT-lampan?

På samma sätt som modevärlden har sina IT-väskor och måste-ha-plagg varje säsong dyker det med jämna mellanrum upp konsensusgullegrisar även i inredningsvärlden. Och jag tycker mig märka att Serge Mouilles klassiska treskärmsgolvlampa syns allt oftare numera. Den formgavs redan 1953, och har funnits i omlopp en längre tid, men visst verkar den onekligen gå mot ett uppsving med Thonets motstycke. Eller vad säger ni. Håller ni med? Jag gillar hur DWR har lyckats kompa den med gräddvit sekelskiftesvåning, Fritz Hansens svan och en dagbädd i vitt skinn plus en Eames på träben som skymtar i fjärran.

Foto: pressbild dwr.com

Kategorier:

Kommentarer

 • Hanna skriver:

  Jag passar på att säga hej när jag ändå är här och vill samtidigt tipsa om min blogg som du hittar på https://wordsbyme.se.
  Där kan du se mina tavlor, foton, modekollage m.m. Dessutom kan du just nu delta i min senaste tävling.
  Lycka till och ha en trevlig dag!

 • Fredrik skriver:

  Dagbädden på bilden är inte Poul Kjaerholm utan den brukar attribueras till Mies van de Rohe

 • Susanne skriver:

  Ja, testa sconesen (?). De är helt suveräna!

  Snygg lampa. Kaxig liksom. 🙂

 • Designbird skriver:

  Jag kan inte annat än att hålla med om att Mouilles lampor har blivit "it-objekt". Upptäckte och blev kär i dessa lampor för ca ett år sedan och sen dess tycks de poppa upp i varenda inredningssammanhang. Däremot tror jag inte de kommer att dyka upp i var mans hem pga det hiskerliga priset. Orginalen ligger ju från 75.000 och uppåt. Har också skrivit ett inlägg om "drömlampan" för ett tag sedan…

 • monnah skriver:

  Den här lampan må vara en "It-pryl", men jag tycker den är helt malplacerad i den där miljön. (Jag tycker inte den är speciellt snygg heller. Det finns många andra lampor jag hellre hade sett där, eller här hemma för den delen.)

 • elin har ordet skriver:

  Jag vet precis var jag skulle placera en sådan i mitt hem. Vill ha! 🙂

 • Lina skriver:

  Hej!

  Vilken härlig blogg du har!!
  Skulle vara jättekul om du ville kika in på;

  https://linashus.blogg.se

  Ha det jättebra! 🙂

 • Charlotte Bladh skriver:

  Smaken är ju som bekant olika och det är ju tur. I mitt fall tycker jag att den (trots sitt hippa ursprung) påminner alltför mycket om de tidiga åttiotalsvarianterna som fanns över varenda hörnsoffa i konstskinn på den tiden. Men jag tycker heller inte om saker som dyker upp överallt samtidigt i reportage av ren princip.

 • A skriver:

  Den här har jag också noterat på flera ställen men mer i utländska magasin än svenska än så länge.

 • Sofia skriver:

  Väggarna är underbara! Letar själv efter en sekelskiftesvåning just nu men hittills har det inte dykt upp något bra objekt. Men denna bild gör att jag längtar ännu mer!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.