Annons

Bloggutmaningen

Du som läser många inredningsbloggar kanske har märkt att det pågår en utmaning just nu, vi ska nämna våra fem favoriter. Men det är näst intill en omöjlighet för min del. Jag håller ju ögonen på ett hundratal bloggar i ämnet, som alla är bra på olika vis. Dessutom har jag ju arrangerat Formforum två stora träffar för Sveriges 30 största inredningsbloggar och därigenom lärt känna de flesta svenska bloggare som skriver om inredning. Så det är lite plågsamt att välja, för då måste jag sortera och rangordna kompisar och det gillar jag inte. Därför tänkte jag hålla mig utanför bekantskapskretsen och tipsa om fem fina bloggar som jag aldrig haft förmånen att träffa (än) och som dagligen inspirerar med nogsamt valda bilder. Here goes:

Lotta Agaton är en av de mest välrenommérade och anlitade stylisterna i landet. Och driver dessutom en grym blogg där hon visar bilder på möbler, inredning och miljöer som inspirerar henne.


Weronica på En mammas dag har jag följt i en evighet, trots att jag varken har haft eller planerat några egna barn under den tiden. Men hon har en skön stil på bloggen, skriver om allt mellan mammaskap och villaliv och jag älskar hennes bilder. Hon fotar fantastiskt och i rasande fart.

Mia Linnman från Jönköping är relativt ny på min lista, men det jag har fastnat för med hennes blogg Solid Frog är främst hennes foton och bilderna på den egna konsten. Jag gillar´t.

Det finns ett flertal stora internationella bloggar på min lista, som jag har följt sedan 2005. En av dem är Holly på  Decor8. Hon inspirerar på många plan, inte minst för hennes drivkraft att skapa affärsnytta och läsvärde och att ständigt utveckla sitt koncept. Snart lanserar hon en egen bok!

En annan inspiratör är Mackapär en blogg som drivs av Ulrika Kullenberg. Hon och hennes man håller på att starta upp reproduktoner av Triplex Lamp designad 1919 av JP Johansson. Ett spännande projekt att följa.

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin Björling skriver:

  Utan inbördes rangordning men som måste besökas varje dag är: Simplicity, (room by)Sofie, Hemma på Kråkered, Trendenser och Blogg by Malin Stoor

 • Johanna skriver:

  1. Trendenser
  2. Designsponge
  3. Style Files
  4. Desire to Inspire
  5. Bloggkommentatorerna

 • Håller med dig om dina blogg favoriter :=)

 • Annika skriver:

  Härliga val! Jag gillar också. Weronica är ju en favorit. Smart att du håller dig utanför bekantskapskretsen. Det är svårt att välja bland alla fina bloggar!

 • Vad roligt att du hakade på! Jag har sammanställt en lista sedan bloggutmaningen, det blev över 60 bloggar som blev tipsade!

  https://inspireramera.se/2011/january/tips-60-lasvarda-bloggar.html

 • Lotta Agaton skriver:

  Å tack snälla du vad glad jag blir!(..nu var det din tur att pricka rätt dag, har haft en så kass söndag fram till nu)!
  xoxo

 • Saga skriver:

  Kan inte du tipsa om bra, inspirationsfyllda inredningsböcker? Jag tycker att många är så vardagliga (okreativa och sterila) eller så är det ofta mer text än roliga bilder..

  Något mellanting! Din blogg är så rolig, något liknande i bokform helt enkelt!

  kram

 • Cyn skriver:

  Greetings from an art and craft world

 • Vilken bra idé Frida. Jag har också känt ångest över att rangordna bloggkompisarna. Och undrat lite över varför jag skulle göra det egentligen. Dessutom tycker jag att våra bloggar hänger ihop, kompletterar varandra och inspirerar varandra, och jag tror/hoppas att många läsare gillar att gå från den ena till den andra. Men en lista enligt din princip skulle vara kul att klura ut…
  Hoppas vi ses på Formex i veckan? Kram/Stina.

 • Mia skriver:

  Hej Frida,
  Tack! Vad kul att jag fick vara med på din lista 🙂

 • Så glad jag blir! Tusen tack, Frida!

 • Ulrika skriver:

  Å tack, vad snällt! 🙂
  Kram

 • hihi..nu var jag flink..jag svara under "fel inlägg" tidigare..så kan det gå :))

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.