Annons

Baby basics och idéer för väntans tider

Jag har både kompisar som väntar smått och bloggläsare som går i väntans tider och det verkar vara många som ska inreda för en ny familjemedlem de inte har lärt känna än. Jag har ju skrivit ett par inlägg om det förut, men på begäran kommer här några fler tips. Alltså inte på sängar och möblemang utan på detaljer som funkar i babyfasen, innan de går bananas och ska klättra på allt. Visste du till exempel att Eames rocking chair ursprungligen gjordes för ammande kvinnor? Den gavs till alla som gick hem från fabriken på mammaledighet. En given designklassiker om du vill nära en konässör vid din barm, bokstavligen och bildligt talat. Satsa på en fin mobil ovanför sängen, liksom en personlig tavla, ett fint  bäddset och någon rolig detalj. Min favorit: förvaringsboxen från svenska Heirloom med kaninöron i naturskinn!

Grått är flott även i babyrum och kombineras med fördel med såväl accenter i brunt och rosa, gult, rött eller kanske turkosblått? Och trä. Osäker? Plocka upp accentfärgen i de små detaljerna efterhand och håll basen neutral i väntan på att känna in vilken kulör du vill komplettera med. Här är några exempel.

Foto: Vitras Eames rocking chair i vitt och grått, personliga illustrationer från Isa.nu och bokstavstavla från Sandra Isaksson, bäddset från Simpleworld/Urban living i rosa, takmobiler från Flensted Mobiles, moln bäddset från Gunilla Axén finns i flera färger, bland annat duvgrått.

Kategorier:

Kommentarer

 • Vilka vackra sammansättningar av prylar du har gjort, perfekt för ett barnrum. Takmobilerna är riktigt fina.

 • smäm skriver:

  Vad kul! Jag går också i väntans tider och ska snart börja med ett barnrum. Tack för fin inspiration 🙂

 • Charlotte Bladh skriver:

  Skall genast tipsa min syster om ditt fina kollage. Jag blir moster i maj 😀 Kram

 • Vilket underbart kollage du har satt ihop!

 • Stämningsfullt skriver:

  Å jättefint!

 • Precis så har vi gjort i Elvins rum. Grått och vitt i basen, och sen har jag lagt till lite nyanser av blått och turkost. Man får känna in efter hand.
  Andra tips på fina barnmöbler är Trojanska Hästen från LEKA Sweden, de stora Lego-bitarna i svart och vitt (finns bla på Moderna museets webbshop), Lou Lou Ghost… Ja, det finns mycket fint till ett barn/bebisrum, och satsar man på kvalitet från början så kan möblerna hänga med långt upp i åren (och sen ärvas vidare till barnbarnen tex).

 • Malin Björling skriver:

  Gud så fina collage, jag har check på den vita Eames-rocking-chair iallafall, och efter 1:a mars får vi reda på om det blir rosa eller grå/blått som ska bli rummets accenter.
  Collagen hamnar i inspirationsmappen direkt, kram Malin

 • Superfina collage Frida! Håller själv på med nåt motsvarande men har inte hunnit klart än.

 • monnah skriver:

  Det översta collaget är härligt! Till bebisrum tycker jag man ska ha glada färger, både för barn och föräldrars skull. 🙂 Titta här till exempel: https://www.underbaraclara.nu/188675/2011/01/17/barnkammaren/

 • L otta skriver:

  fint!

  sett i backspegeln skulle jag följt min dröm och investerat i de såååå fina LillePersängar/ Junosängar till våra barn. en Dansk klassiker. mycket pengar är det – men som de växer med barnet utan att man behöver byta "sin" säng!

 • Maja/Cactusvit skriver:

  Vad kul Frida att du sprider lite barnrumsinspiration! Vill även tipsa om danska Sebra och Rice som gör en hel del fint till de små liven.

 • Isa skriver:

  Åh vad roligt att se min krokiga krokodil i ett sånt här fint sammanhang. Tack Frida!

 • Johanna skriver:

  Jag hoppas man får se Skandes och Ebbas nurserys när de är klara! 🙂 Håller tummarna!

 • Anna skriver:

  Fint, förresten har alla priser lottats ut i förra årets julkalender.

 • isa skriver:

  Härligta tt få reda på lite mer kul fakta om stolen. Att den är underbart fin det råder det ingen tvekan om. Barnrum är underbar att inreda och så sant att en neutralbas i från början blir perfekt för både liten som stor.

  Vi började med att ha alla möbler i en låg nivå, tavlorna satt i barnhöjd och alla hyllor satt i samma nivå för en mindre skrämmande känsla. Vi nyligen satt in en lekborg ifrån veravera i barummet för att busa till det lite. Nu är min skatt 2år och har både ett "husgarderobs rum" (som vi har tillverkat själva, med färger i starka kullörer och leksaker i klara färger som accenter.) Och ett lugnare lekfullt barnrum med borgen och sagohörn.

 • Piffiga Tjejen skriver:

  Vad roligt att du visar lite söta och "classy" babygrejer! Väntar smått och då suger man åt sig all inspiration vad gäller babygrejer 🙂 Kaninlådan är en av mina favoriter också, snygg och enkel! Jag gillade också den grå hyllan (från April&Maj) som du visade innan jul, superfin!

 • Lina skriver:

  Åh älskar den där förvaringsboxen som min svägerska har designat för Heirloom! Så fin eller hur?

 • malin/livingroom skriver:

  fantastisk stol!

 • underbaraclara skriver:

  Tack för länken fina du!

 • Åh, det här inlägget var uppskattat! Tusen tack!

 • Marie Oseroff skriver:

  Vilket super fint collage av sköna produkter du har satt ihop 🙂
  Härligt med milda toner och vad snyggt ISAK planschen passade med grått! Tack!

 • Lisa skriver:

  För en ännu bättre och stillsammare hemmiljö, även i barnrummet:

  https://www.sofsci.com/sv

  Lugn och ro är bland det värdefullaste som finns idag.

  .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.