Annons

Mitt senaste köp

Titeln till det här inlägget skulle lika gärna kunna vara ”En ljusknarkares bekännelser” eller ”Okynnesshopping på fredagslunchen”. Jag sprang nämligen förbi NK igår, i ett helt annat ärende, och lyckades komma ut med ett stycke ljus till priset av en bättre middag på restaurang. Men jag kunde inte låta bli. Eller rättare sagt, jag kan aldrig låta bli. Ljus är min last. Och nu hade Voluspa lanserat två nya dofter. Min manliga copywriterkollega i 20-årsåldern kliade sig förundrat i huvudet när jag kom tillbaka. Hur hade jag tänkt? Tjaaa. Efter otaliga försök med ”logiska argument” som föll till golvet fortare än stenblock pep jag till slut ur mig att det handlar om den sakrala känslan när man tänder ett Voluspa, som billigare ljus med syntetisk doft aldrig kan uppnå. Ähum. Nåväl. Nu ska det tjusiga ljuset stå på mitt sängbord och sprida känslan av lördagslyx medan jag lutar mig tillbaka och läser en bok.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Det låter som underbar vardagslyx. Bättre argument än så finns inte 🙂 Synd man inte kan känna lukten genom datorn bara..

 • nataly skriver:

  Jag älskar ljus. Har alltid en massa hemma, och doftljus är favoriter! Detta va ett jätte bar tips. Har aldrig tänkt på det där med syntetisk doft.. ska köpa mig en!!!

 • Johanna B skriver:

  Underbar förpackning!

 • Marie Å skriver:

  Hihi… Jo men en middag försvinner ju rätt så fort ändå, i likhet med andra doftljus av det här slaget kommer detta säkert vara lääänge.

  Det här med okynnesshopping på lunchen måste vara lite lurigt när man jobbar mitt i stan (som jag förstått att du gör…). Shoppingmöjligheterna är ju liksom oändliga. Jobbar själv i Masthugget, och ska nog vara glad att Haga är snäppet för långt bort för att man ska orka gå ner alltför ofta… De dagar jag tar mig tid brukar alltid resultera i nån liten påse…

  Ha en fin lördag!

 • Lite vardagslyx måste man väl få unna sig, dessutom räcker ljusen längre än en middag!

 • Linnéa skriver:

  Köp honom ett miniljus i julklapp eller något så kanske han blir fast han med! Vad heter doften du köpte? Jag har en gammal favorit från Voluspa som doftar helt ljuvligt – Makassar Ebony & Peach. Tips om du inte provat 🙂

 • Christina skriver:

  Hurra för vardagslyx!
  Men, var kommer din väckarklocka från??

 • Frida skriver:

  Christina: väckarklockan är en Naoto Fukasawaa från +-0 kollektionen
  https://trendenser.se/2010/september/trasmak.html

 • Johanna skriver:

  Man ska inte alltkd tänka när man shoppar 🙂

 • Hejsan!
  Jag tycker att DU ska kolla in min blogg. För där kan du designa ditt alldeles egna smycke!
  Missa inte att det just nu pågår JULSPECIAL, priserna är oslagbara!
  Du får designa ditt alldeles egna smycke, som du kan ge bort i julklapp till personer som står dig närmast. Det bästa av allt är att du/personen blir ensam om att ha just det smycket! För smycket finns endast i 1:ex i hela världen!
  http://www.iinaaass.blogg.se

 • Hemma hos Katta skriver:

  Förstår dig! =) Älskar också Voluspa, både för kvaliteten, förpackningarna och för dofterna som slår det mesta!

  Köpte ett ljus med doften "Makassar Ebony & Peach" sist jag var på NK. Lovely!

  Ha en fin adventshelg!

  Kraam /Katta

 • Hemmakatten skriver:

  Underbart med ljus och väldoft! Går aldrig att få för mycket av. 🙂

 • Thoughts skriver:

  Citat om livets alla upp och ned gångar.
  Hitta ett citat som beskriver hur ditt liv ser ut just nu.
  Citat som får dig att se saker ur nya perspektiv.

  Välkommen In!
  Med Vänliga Hälsningar
  https://walkinginthoughts.blogg.se

 • Fatbardha/ida skriver:

  Helloo:))
  Bra blogg:)
  Checkain våran JB blogg och kommentera gärna.. Följ den via bloglovin också för då blir vi sjukt glada:))

 • Annie skriver:

  Letar du fortfarande efter kobjällror? Gick förbi möbelbutiken på linnéplatsen igår, gamla "Lilla soffbutiken" vet inte vad den heter nu. De hade iaf stora bjällror i skylten. Runda dock, inte klockformade. och jag vet såklart inte om de var till salu.. Värt ett besök kanske!

 • Jag har aldrig riktigt förstått mig på doftljus, men så har jag å andra sidan aldrig sträckt mig längre än till Yankee Candle och trots sitt medelklasspris stinker ju även de. Är galet doftkänslig och får lätt huvudvärk av starka lukter (bloodhound is my middle name), finns det däremot ett ljus som sprider en mild (mildare mildast) doft av nytvättat så skulle jag stå först i kön! Okynnesshopping är jag däremot välbekant med. Amen.

 • Jag förstår dig precis. Blir man gladare av att tända ett lyxigt ljus i snygg förpackning som doftar ljuvligt än att tända ett ljus som luktar billig parfym och har ful förpackning? svar JA. Dessutom har de lyxigare ljusen längre brinntid!

 • Nina skriver:

  Jag har precis skrivit ett inlägg i min blogg om Voluspa verkligen är ett lyx ljus, och länkat till ditt inlägg.
  Kolla gärna in det och kommentera 😉

 • louise skriver:

  mysig blogg du har! ett tips till dig som ljusälskare från en annan ljusälskare är att bunkra upp med voluspa när du är i Usa, dom är mycket billagre där. till exempel hittade jag i den där storleken 2 st för 18 dollar!!

 • Camilla skriver:

  Doftljus skapar verkligen mys-stämning!
  Jag undrar varifrån den vita ljusstaken på bilden kommer? Så enkel och så snygg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.