Annons

Varifrån kommer stolarna?

Sedan jag såg Bröderna Karlsson har jag inte kunnat släppa de snygga stolarna i cognacsfärgat skinn som står i ett av köken. Set designern Peter Bävman tipsade om att han köpt sina i vintagebutiken Modell Äldre på Skånegatan i Stockholm. Frågan är bara vad man ska fråga efter om man vill ha lika samma? Hittade dem på bild här. Är det möjligen någon bloggläsare som vet varifrån de kommer, eller vad de heter?
skinnstolar
Foto: okänt, bilden hittade jag här

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda skriver:

  Åh de är fantastiska! Vill ha 🙂

 • Rebecka skriver:

  Tips: liknande stolar (nåja, stolar i läder i alla fall med handsydda sömmar) finns på DIS inredning om du inte lyckas lokalisera var stolarna kommer ifrån. Lycka till! https://www.disinredning.se/matrum.php

 • Åsa skriver:

  Detta kan kanske hjälpa dig:
  https://www.yatzer.com/2074_delfin-postigo_house_welcomes_2010

  Jag har själv bloggat om det här hemmet för ett tag sedan och har dom i min inspirationsmapp 🙂

  /Åsa

 • Anna skriver:

  Det är stolar designade av Charlotte Perriand.

  Finns 6 st på Lauritz nu som går ut i övermorgon

  https://www.lauritz.com/Item/Item.aspx?ItemId=2022563&LanguageId=3

  Bara att bjuda 😉

 • Clara skriver:

  Inte rikigt samma men OXdesign har en liknade som också är snygg.
  http://www.design.dk

 • Hej!

  Tusen tack för din kommentar inne på min blogg. =)

  Jag ser att du verkar ha fått hjälp med stolarna, vad bra. =)
  Ha en fin dag!
  Kram Madeleine

 • Frida H skriver:

  De är snygga men samtidigt lite läskiga.
  Jag kan inte sluta tänka på När Lammen Tystnar, uppspänt skinn. Jag vet inte alltså. Modellen är "to die for" iaf!

  Kram

 • JO skriver:

  Frida H:
  Vad tycker du då om Harkonnen Chair? 🙂

  https://www.hrgiger.com/new_chairs.htm

 • Tack för alla fina länktips, och för namnet på formgivaren Charlotte Perriand!

  Frida: Usch, säg inte så, nu kommer jag alltid tänka på otäckingen och hans mask när jag ser dessa 🙂

  JO: Hm. Inte min smak. Alls.

 • JO skriver:

  Harkonnen är det nog inte så många som vill ha hemma. Inte jag heller 🙂
  Jag tror att dom först gjordes för en film och sedan fanns det dom som ville köpa dom.

 • Sofie skriver:

  Coola stolar!

 • Sakletaren skriver:

  Hej!

  I senaste RUM finns stolarna med. Jag gillar också dem skarpt!

  Hälsningar Sakletaren

 • Josephine skriver:

  Jag har just börjat läsa din blogg och trillade som av en händelse in på detta inlägg. Jag är lite kär i dessa stolar, men nu är bara frågan vad man ska ha för bord till.https://www.reformasthlm.se/sv/artiklar/stol-brindisi-lader.html

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.