Annons

Triss i ljuspunkter

Efter förra inlägget, där jag beskrev min jakt på en ny lampa att hänga över matbordet, så fick jag många frågor om billigare alternativ. Eller förslag i andra prisklasser. Eftersom det här är en fråga jag själv ältat till leda tänkte jag bjuda på några av de lampor som varit uppe för övervägande. Här är en final i tre olika prisklasser, med ljuspunkter som alla skulle kunna platsa hemma hos mig (även om skuggeffekterna av IKEA PS Maskros bör beaktas, den passar nog bäst i en matsal där man mest vill ha mysbelysning än en vardagslampa som funkar till frukostkaffet och morgontidningen). Vilken gillar du bäst?

Foto från vänster: IKEA PS Maskros i ny mindre storlek, pris 499 kr. Finska Octo med vita trälameller, pris 6795 kr. Louis Poulsens klassiska PH Snowball pris 14995 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Frida H skriver:

  Octo är ju helt klart finast!

 • Johanna B. skriver:

  Jag gillar Octo!

 • Linzan skriver:

  Jag fullkomligt älskar maskros från IKEA och blev överlycklig när du skrev att den finns i en mindre modell….men när jag kollar ikeas hemsida och "frågar Anna" så får jag bara info om den stora. Vet du när den mindre kommer?

  Gillar verklgien din site – massor av ideer och roligheter – fortsätt så 😉

  Linn

 • Frida skriver:

  Linzan:
  Vad jag kan se på sajten om man söker på Livet Hemma så verkar 1 oktober vara lanseringsdatum! Men du kanske ska ringa ditt likala varuhus och kolla först innan du åker ut, för säkerhets skull.

 • Jag kan inte välja! De är väldigt fina på olika sätt och i olika sammanhang (även om jag står fast vid att IKEA borde förminskat hela armaturen proportionerligt för att behålla den fina formen). En PH-klassiker är alltid en klassiker och jag minns när Secto, föregångaren till Octo, kom för ett antal år sen – hur kär jag blev. Fin triss i budget-, medel- och high-alternativ!

 • jenny skriver:

  Maskrosen gillar jag men octo tycker jag nog är snäppet snyggare.

 • Maria skriver:

  Med risk för att inte vara så orginell: Octo!

 • Ida skriver:

  Min favorit måste bli octo när man väger in priset annars är det Ph snowball.

 • Ida skriver:

  Jag var på Ikea förra torsdagen (kungenskurva) då fanns den mindre modellen på lager 🙂

 • Liza skriver:

  Octo är min absoluta favorit! Skulle gärna få flytta hem till mig!!
  Kram!
  Liza

 • Åh, snöbollen såklart! Även om maskrosen är ett superbra budgetalternativ. Lutade faktiskt åt den först, men nu hänger en snöboll från Lauritz.com i tv-rummet. Blir glad varje gång jag ser den! /Lamp-nörden Ebba

 • Marcus Hedenskog skriver:

  Hej, jag tycker absolut PH, tittar du på lauritz och då framför allt i Köpenhamn hittar du sådana för en mycket billigare peng än octo.

  Om du tycker att skuggorna från maskros eller te.x random light är störiga sätter man bara i en vit glödlampa, dvs inte en klar, då får man inga skuggor allt. Funkar kanon i min "Radom light".

  Tips på en billig snöboll som går t om 3 timmar, uppe i 5400kr nu: https://lauritz.com/Item/Item.aspx?LanguageId=3&ItemId=2007707&ReturnUrl=http%3a%2f%2flauritz.com%2fItemList%2fItemList.aspx%3fLanguageId%3d3%26DC%3d1%26CPIn%3d0%26ISz%3d0%26PSz%3d30%26PSzG%3d90%26SO%3d3%26ST%3d0%26TTyp%3d0%26TVal%3d0%26FLId%3d3%26FCId%3d2%26FText%3dpoul%2bhenningsen%26LLan%3dFalse%26New%3d0%232007707EndTagRU

 • ann skriver:

  Som finne borde jag hålla på Octo, men tyvärr funkar den inte som annat en mysbelysning typ vid ett fönster. Har själv en Secto ovanför matbordet som ska bytas bort. Anledningen till att dom inte lyser upp tillräckligt är att glödlampan sitter uppe i sockeln. Men snygga är dom 😉

 • Nina skriver:

  Hej,
  en svart Octo flyttar snart till oss. Väntar på leveransen. Beställde den direkt från Finland. Mycket billigare.
  Kram Nina

 • Paulo skriver:

  Octo har alltid varit en favorit. Nina, vart beställde du den ifrån? Kan du ger oss webbsidan?

  /P

 • Paulo skriver:

  Octo har alltid varit en favorit. Nina, vart beställde du den ifrån? Kan du ger oss webbsidan?

  /P

 • Maria skriver:

  Octo! Jag har en vit hemma ovanför matborder och har varit jättenöjd med den!

 • Sofia skriver:

  Måste nog instämma med de flesta andra. Första priset går till Octo. Fantasifull men ändå stilren. Precis min smak. Lycka till i valet

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.