Annons

Påfyllning till önskelistan: Dagg

Nu har det blivit dags att fylla på önskelistan igen. Jag har ju för vana att köpa presenter till mig själv och belöna mig när jag jobbat hårt, och efter veckans föredragsturné börjar det bli hög tid att ta tag i den rutinen. Näst på inköpslistan står Dagg. När Carina Seth Andersson fick i uppdrag att formge en serie nya vaser för Svenskt Tenn under 2009 funderade hon mycket kring det exotiska i den nordiska naturen och hämtade inspiration från slingrande skogsvägar, tidiga sommarmornar och det norrländska vemodet. Och kanske är det just därför jag som gammal Umeåbo fått en hang up på Dagg. Eller också är det bara för den här bilden från Lagerlings, som fastnat på min näthinna. I vilket fall gör den sig fint med ett rejlt knippe färska liljor på ett bord. Och jag gillar det rökfärgade glaset. En blivande kompis till Hortus, it is.
Dagg svenskt tenn stor vas
Foto: från objektsbeskrivning Riddargatan 76, publicerat med tillåtelse av Lagerlings

Kategorier:

Kommentarer

 • Bara inspirationsbeskrivningen med skogsvägar och sommarmornar väcker ju habegäret… Klart du ska ha en Dagg. 😉

 • Johanna B. skriver:

  Jag vill ha tändsticksasken från svenskt tenn som också ligger på bordet…

 • Johanna skriver:

  Vasen är ju to die for!

 • Emma skriver:

  Fint 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.