Annons

Jean Prouvé

När jag var i Oslo förra veckan fick jag min norska kollega Hans Magne Ekre till bordet, som också visade sig vara vansinnigt inredningsintresserad. Han och hans fru hade snöat in sig på en för mig okänd formgivare (nej, bara för att jag bloggar om inredning är jag inte ett fullskaligt uppslagsverk, ännu) från 1930-talet. Jean Prouvé. Efter Hans-Magnes lyriska hyllningstal kände jag mig nödgad att googla upp detta när jag kom hem. Och vilken skatt jag missat. Tänk att så här fina saker gjordes för 80 år sedan. Otroligt!
Jean Prouvé
Foto: pressbilder Vitra mm.

Kategorier:

Kommentarer

 • Tess skriver:

  Vad kul!

 • Lena Grön. skriver:

  Wow, stolarna blev ju otroligt läckra i de goa färgerna! Jag måste ju helt klart säga att mycket av det som designades under 1900-talets mittersta decennier är oslagbart. Även smått "extrema" saker känns tidlösa och otroligt moderna idag.

 • Lena Grön. skriver:

  Wow, stolarna blev ju otroligt läckra i de goa färgerna! Jag måste ju helt klart säga att mycket av det som designades under 1900-talets mittersta decennier är oslagbart. Även smått "extrema" saker känns tidlösa och otroligt moderna idag.

 • Jätte snyggt!! Bra designer, måste skriva ner namnet kan vara bra. Ska snart skriva en uppsatts…..tackar 😉

 • Gustaf skriver:

  Åh jag vill ha den svarta 😀

 • Peter Aderstedt skriver:

  Har ni vägarna förbi Basel så missa inte att kika inom Vitra Haus. Där finns alla Prouvés möbler som Vitra tillverkar samt en liten bensin-station formgiven av honom. Grymt fina saker och mer spännande när man får veta att han egentligen inte var formgivare eller konstär.
  https://www.formrepubliken.se/index.php/2010/06/vitra-haus/

 • Peter Aderstedt skriver:

  Har ni vägarna förbi Basel så missa inte att kika inom Vitra Haus. Där finns alla Prouvés möbler som Vitra tillverkar samt en liten bensin-station formgiven av honom. Grymt fina saker och mer spännande när man får veta att han egentligen inte var formgivare eller konstär.

 • Sofia-Tingelings skriver:

  Är ett stort f-n av honom och älskar framförallt hans stol Standard. Se länk:

  https://www.tingelings.devote.se/blogs/6068032/stol-som-alltid-hittar-hem.htm

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.