Annons

Lunchshopping +-0

Igår spontanshoppade jag en ny väcklarklocka på lunchen. Jag hade egentligen inget ärende när jag steg in genom dörrarna på Krypton Form på Vallgatan, annat än att möjligtvis rensa tankarna för en stund, innan jag skulle pinna vidare och köpa med mig en hämtsallad upp till kontoret. Men så fick jag syn på den här. Naoto Fukasawaas fina väckarklocka för Asplunds serie +-0, som stod i ett skåp och ropade på mig. Den är precis exakt vad jag letat efter. Helt perfekt i sin form. Enkel, tydlig, tyst och dessutom gammaldags analog. Och som ni ser fann den direkt sin plats i AJ-lampans cirkelformade fot på mitt sängbord.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Ja, vad säger man – Klockrent! 🙂

  Ha en trevlig helg!
  Kram
  Lina

 • lina skriver:

  fin! jag är på jakt efter något liknande, den tillfälliga har stått på sängordet alldeles förlänge nu

 • Johanna B. skriver:

  TACK! Fint tips. Jag är så trött på att vakna till mobilalarmets gälla trudelutt.

 • Lene skriver:

  Oj vad liten den ser ut att vara. Vad har den för yttermått?

 • Paulo skriver:

  Ja, den är jätte fin. Påminner mig om Brauns/Dieter Rams klassisk AB1, fast (lite) billigare.

 • Linnéa skriver:

  Åh så himla enkel och fin! Passade in perfekt 🙂

 • Ellendellen skriver:

  fin, fin. Vad kostade den?

 • Paulo skriver:

  @Ellendellen: den kostar 495kr.

 • Vilken härlig känsla att hitta det man letat efter.

 • Johanna skriver:

  Jättefin klocka. Finns det en lampa i den så att tiden syns på natten?

 • Johanna, den har inget ljus inuti sig. Man måste tända en lampa för att se. Jag dock har medvetet valt bort det, och ville ha en utan ljus, för jag inte vill stressa upp mig om jag vaknar på natten och ligger och stirrar på klockan och känner att tiden rusar iväg. Men det är såklart en smaksak. Bor man i norra Sverige kanske det är ett måste (eftersom det är mörkt dygnet runt på vintern).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.