Annons

Trendenser på väg: Kosta Boda Art Hotel

Det sista stoppet på vår road trip med Chevrolet Spark valde vi att lägga på Kosta Boda Art Hotel, som ligger mitt i det svenska glasriket. Alla rum är inredda av företagets glasdesigner, med utgångspunkt från den personens formspråk. Vi fick möjlighet att testa ett rum i Ulrika Hydman Valliens korridor. Jag är väl egentligen inget stort fan av hennes stil, och var nästan rädd att jag skulle få mardrömmar av det målade ansiktet med tillhörande blomsterorm som slingrade sig på väggen. men på kvällen blev det riktigt effektfullt. Även poolen gjorde sig bäst nattetid. Kolla vilken schysst utsikt vi hade från fönstret!

Glasbaren var också en häftig upplevelse med alla upplysta prismor. Det påminde nästan lite om en ljusfestival mot vinteris, om än  tillverkat i ett material som inte smälter. Kan tänka mig att stämningen och mysfaktorn är än högre på hösten, när det är riktigt kolsvart utomhus.

Frukosten morgonen efter serverades givetvis även den ur Kosta Bodas egna glas och tallrikar. Tillsammans med travar av produktkataloger (?). När de andra hotellgästerna ramlade in började vi förstå varför. Likt en taxfreekatalog på Finlandsfärjan användes ju dessa för att kryssa i och shoppingplanera rutten i outleten – redan vid morgonkaffet. Och knappt hann klockan slå öppningsdags i Kostas Outlet, som ligger ett stenkast från restaurangen, förrän hotellgästerna sågs i horder utanför entrén. Frustandes i regnet och skrapades med hovarna i marken. Redo att öppna lädret på vid gavel. För det här är ett shoppingparadis av rang om du gillar att fynda. De lovar minst 50-70% lägre priser på allt från kläder till inredning, och utbudet är stort. Förutom glas finns kläder från bl a GANT, Ralph Lauren, Odd Molly, Peak Performance och Levis. Så, just därför, tänk efter två gånger på vad du verkligen behöver innan du stiger in. När du väl kliver över tröskeln är det svårt att inte ryckas med i hetsen. Men gillar du att shoppa är det härförmodligen det perfekta resmålet för en weekend eller regnig semesterdag.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se / Kosta Boda Art Hotel

Kommentarer

 • Vilket häftigt hotell! Det ska jag ha i åtanke om jag har vägarna förbi där någon gång. Och shopping är ju inte helt fel. Verkar lite farligt bara. 🙂

 • Hanna skriver:

  Tycker att det verkar himla praktiskt om än kanske lite väl offensivt att dela ut produktkataloger till frukost 🙂

 • E skriver:

  Hoppas att ni passade på att besöka Målerås glasbruk. Det är verkligen värt ett besök när man befinner sig i glasriket.

 • E skriver:

  Hoppas att ni passade på att besöka Målerås glasbruk. Det är verkligen värt ett besök när man befinner sig i glasriket.

 • Anna skriver:

  Hej, vilket sammanträffande! Jag har besökt Kosta och andra glasbruk idag. Alltid lika roligt!

 • Anna skriver:

  Glömde berätta att jag har nominerat dig till Beautiful Blogger Award. Kika gärna in på min blogg för att läsa mer!

 • Proforma - Irene skriver:

  Haha… härlig beskrivning av köpglada eller kanske köpgalna människor!
  Snyggt hotell, framför allt utsidan och baren!

 • Jag var också i Skåne i sommar men jag hann inte med allt som du tipsar om. Höganäs jag jag med i alla fall.

  Hoppas vi ses på Formex!

  Jag har tävling på min blogg just nu – vinn en broderad kräftlykta av siden!

 • Hit skulle jag gärna åka, så kul att läsa om det !!!

 • ela skriver:

  Vilken trevligt läsning om din rundresa! Vi var själva i Kosta förre endast några veckor sedan. Dom har verkligen lyckads med konsceptet! Det var för 15 år sedan jag besökte Kosta för första gång – det kan inte jämföras längre. Verkligen värd ett helgbesök!

 • Emma skriver:

  Hej! Jag vill bara tacka så mycket för din inspirerande rundtur på Österlen. Jag och min sambo fick ett ryck i måndags att åka neråt landet. Vi bilade (dock inte i en chevrolet!) ner till Kphmn och på väg hemåt igen satt jag med mobilen i högsta hugg för att ta del av alla tips du skrivit om. Tack!

 • Susanne Nordström skriver:

  Tack för söta kommentarer som du droppat hos mig i sommar!
  Vilken härlig roadtrip ni gjort, kul att läsa och superfina bilder! Och vilken produktivitet du har har!
  Önskar dej en fortsatt skön sommar.
  PS Går in på säsong 3 ikväll…

 • Ida skriver:

  Åh va sugen jag blir på att göra en liknande resa!

 • emmylish skriver:

  Hej, såg på Twitter att du lagt ut annonser på Tradera och jag är nyfiken på vad! Länken gick fel, om du vill att den ska fungera så måste du gå in på en av dina annonser och sen klicka på "Visa säljarens alla annonser" och ta den länken istället bara ett tips

  Väntar med spänning… 😛

 • Frida skriver:

  Oops! Testar igen, här kommer länken! Hoppas den funkar bättre.

  https://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1196769&listtype=0

 • Gud vilket häftigt hotell 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.