Annons

Skuggeffekter

Efter gårdagens inlägg om den inspirerande tavelväggen och dess innehåll tipsade Sofia om konstnären Alberto Giacometti, vars utställningsplansch från Louisiana tycktes skymta bland ramarna. Jag klickade mig vidare till hans skulpturer och kom då att tänka på Elsa Kirstine Krogh, designchefen på Flügger, som hade gjort en så fin tavla när jag var hemma och hälsade på henne i Danmark förra sommaren. Hon hade låtit måla av skuggan från en av sina skulpturer i vardagsrummet, och ställt bakom. Jag fick rota lite i arkivet men till slut hittade jag några bilder som jag tagit på den fiffiga idén. Visst blev det fint?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Bellezzaofsweden skriver:

  Vill du bli dagens blogg hos en av blogg.se mest besökta bloggar? Gå då in på min blogg och anmäl dig nu!

 • Michan skriver:

  Snyggt!

 • Sofia skriver:

  Prova att luta den så får du ett häftigt perspektiv.

 • Giacometti är en av mina stora favoriter, kommer fortfarande ihåg hans utställning i Malmö som var för ett antal år sedan. Snyggt med skuggan på tavlan i bakgrunden, ger lite mer tyngd åt skulpturen.

 • fanny skriver:

  haft en bra dag ? 🙂

 • Andrea skriver:

  Häftigt 🙂

 • Otroligt läckert!

 • Inspirerande och snygg idé. Kram

 • Gratis tävling på bloggen just nu. Lottar ut ett sexigt nattlinne.
  var med och tävla du med 🙂 (ge bort i present funkar också bra) Företaget "toplady.se" kommer skicka det till vinnaren.
  https://maddiiieek.blogg.se

 • emelie skriver:

  jätte tufft! fin blogg också! 🙂

 • Linda Markelius skriver:

  Hur kan man inte ha hört talas om Giacometti tidigare är för mig ett mysterium om man har en "av Sveriges största bloggar" och är intresserad av design. Känns som hela Sveriges bloggosfär nöjer sig med att abonnera pâ nyhetsbrev frân olika varumärken och âterposta det som de fâtt in i inboxen.Att intressera sig för nâgra av 1900-talets största konstnärer borde komma naturligt kan man tycka, men sâ är tydligen inte fallet. Trâkig för världen är sâ mycket större än Myran-stolar och Arne Jacobsen lampor..

 • Giacometti är en av mina stora favoriter och det var en kul idé att måla av skuggan…

 • hei-na skriver:

  cool bild , fin blogg

 • Linda skriver:

  Måste tipsa dig om en trevlig dagsutflykt! Åk till http://www.louisiana.dk där Giacomettis fantastiska skulpturer finns i den ordinarie utställningen. Har du inte varit där så har du verkligen något att se fram emot!

 • Paparazzibecka skriver:

  Tjaa!
  Vad tycker du om det du ser på min blogg just nu?
  Jag bjuder på musik, festbilder, fotograferingar av olika slag, videoklipp, vardagslivet och events som t.ex modevisningar m.m.
  KRAM

 • cecilia skriver:

  det där tyckte jag också var riktigt fint!

 • Jättefint, enkelt och dekorativt! Giacomettis expressiva skulpturer är perfekta i det här sammanhanget!

 • Giacometti! Underbart! Det var riktigt snyggt att måla skuggan bakom – effektfullt. Jag säger som någon här tidigare, ett besök på Louisiana rekommenderas.

 • Giacometti innehar ju rekordet med det dyraste verket som någonsin sålts på auktion – 65 miljoner GBP.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.