Annons

Inredningen i bioaktuella ”Bröderna Karlsson”

När vi ändå har tangerat ämnet stiliga ungkarlslyor i veckan, tänkte jag passa på att tipsa om bioaktuella filmen Bröderna Karlsson. Okej, manusförfattaren lär knappast vinna någon Oscar och nej, det var inte mitt val av film när det vankades biosittning – men jag måste ändå säga att jag gick därifrån med något i behåll. Ni måste nämligen kolla in huvudpersonen Niklas lägenhet, och framförallt köket! Set designern Peter Bävman har gjort ett fantastiskt jobb. Han har fått ihop en riktigt smakfull kombination av möbler och inredning för en kille ”30-någonting”. Och faktum är att allt är ett studio- och fuskbygge i Luleå. Lägenheten ligger i alls centrala Stockholm där filmen egentligen utspelar sig. Bäst av allt gillar jag matplatsen och stolarna med skinnsits. De kommer från Modell Äldre på Skånegatan i Stockholm.

Foto: privata bilder från set designern Peter Bävman

Kategorier:

Kommentarer

 • Hanna skriver:

  haft en bra dag?=)

 • Anonym skriver:

  Vad heter lampan?

 • Jenny skriver:

  Jag såg denna på premiären och tänkte också på den snygga lägenheten! Men den du visade tidigare i veckan var snäpet snyggare 🙂

  Ha en fin söndag,
  Jenny

 • Lina skriver:

  Jag tänkte också på att han verkade vara en ganska medveten kille den där Nicklas när jag såg filmen. Nästan overkligt medveten! För hur många singelkillar bor så egentligen?! Det är ju mest säng med stålram, stereo och surroundljud som verkar vara status i den livsfasen. Kanske kostar de på sig en Playstation eller Nintendo Wii för att höja förfestarstämningen lite och skaffat en fet platt-TV och ett högtalarsystem med fempunktsljud också om de vill "lyxa till det lite" men väldigt få lägger tusentals kronor och en massa tid på att leta reda på utrotningshotade modeller av PH-lampan, vintage-stolar i skinn från söder och bäddar ner sig i strukna lakan Mille Notti…..

 • Jonatan skriver:

  Det är Charlotte Perriand stolar. Jag tror de heter Les Arcs 1800.

 • sune stomps skriver:

  alright! tänker du på cognac färgeade stolar i läder? kolla här. mvh
  Sune

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.