Annons

Formex mässrapport hösten 2010

I år var Formex som en match mellan motpoler. Antingen var det kulört och högblankt eller också patinerat ”Shabby chict”. Och var det inte Nordiskt ekomedvetet med inslag av ljust trä, näver, renhorn och smältande isblock från Jukkasjärvi, så var det Afrika-etno med djuriska mönster och kryddiga färger för hela slanten. Här är en bildrapport med fyra trendteman som jag fångade med kameran.

COLOUR ME HAPPY

80-talsoptimistiskt, färgglatt, högblankt och humoristiskt.
Pryldesigns kulörta och knalliga saker. Skojiga lampan Stitch från Lamp Gustaf, Normann Copenhagens väggklocka och toalettborste, 80-talsglas från Sea Glasbruk, färgglada pallar från Tolix och kudden Nötcreme från Forsberg&Forsberg.

RUSTIK ROMANTIK

Patinerat, skavt, betongrufft, shabby chict, romantiskt, rustikt. Kolla in industrilamporna och skåpen från
House Doctor 2010-kollektion, de rostiga lamporna från nederländska HK Living, Paradisverkstans fina och genuina hantverk, Soul of Himlas rustika linneserie, Mateus nya fjärilsporslin med fina tillbehör.

NORDGLOBEN

Nordiskt eko-reko. Näver, trärent, masonit, isblock, renhorn, älghorn och Norrländska influenser. Bilder från b la  Cult Design och Ceannis montrar. Om du gillar det här ska du hålla utkik efter Dixies mjölklådor i porslin, Anna Viktorias grafiska renmönster och Plenty Designs fina näverljusstakar Ume. Och sist men inte minst Annika Brännströms magiska ljuskrona Lapland Design.

HELLO AFRICA

Djurmönstrat, kryddstarka färger och etnomönster. Gillar du detta ska du bl a hålla utkik efter Oddbirds etnokuddar, de nya yllefiltarna från Klippans Yllefabrik med zebra och leoparmönster, Ceannis afrikainspirerade kollektion och det krokodilskinnspräglade glaset från Sea Glasbruk.

Kategorier:

Kommentarer

 • Ja det var en del riktiga kontraster som samsades där i hallarna.

 • Anonym skriver:

  Tack för en bra sammanfattning. Jag har själv inte hämtat mig än. Årets mässa var en fruktansvärd pärs!! SÅ varmt och SÅ dålig luft. Man blev ju alldeles yr i flera dagar juh.

 • Karina skriver:

  Jättefin sammanfattning, med vackra foton!

 • Så mycket fint, jag vet inte vilket tema jag gillar bäst, alla har din charm och tjusning!

 • Josefine skriver:

  Det var inte dåligt av dig att få ihop en sån tydlig temabeskrivning. Man tackar för det. Jag tycker mässan var ganska spretig i trender och färger och hade svårt att se det du har sett. Visserligen härligt när alla glider åt olika håll, även det känns som en stark trend i sig. Att vara sin egen och köra på den stil/de stilar och de färger man själv gillar. Att blanda, mixa och gå helt banans känns mycket lockande.

 • Johanna B. skriver:

  Åh Afrika känns otroligt spännande! Är så trött på all shabby chic och vita spetsar och skavda flagnande möbler!

 • IsaBsson skriver:

  Kul med massa olika stilar och mönster. Älskar afrika temat med zebra och leo.

  http://www.isabsson.se

  Ciao
  /Isa

 • Sofia skriver:

  Vilket läckert blogginlägg, äntligen en blogg som visar lite mer egna bilder från mässa och som inte är fotade i entren och enbart visar färgfyrverkerierna. Tack! Min favorit är "Nordgloben" – ett tema som du tidigare har vart inne på.
  Ha en skön dag! /Sofia i Malmö

 • Fröken Rosa skriver:

  Vad kul med dina fyra teman! Fantastiska foton. Måste fråga – vilket tema gillar du själv bäst?

 • Solåkra skriver:

  Så bra du lyckas sammanfatta det. Nordgloben påminnner lite om den idé du själv gjorde till Orrefors julbord i vintras. Gillar color me happy, men i lagom dos och hello africa och egentligen alla delarna….

 • Härligt inlägg, lyxigt att få en bra sammanfattning! Gillar näver, kanske får bli nåt näver här hemma inom kort. Men just nu återhämtar jag mig från veckans tre köp: en vit Snö-byrå från Asplund, en fantastisk fin liten Wegner-pall med flätad sits som matchar min Y-stolar och ett härligt lass med linnekuddar i gröna nyanser från Svenskt Tenn. Puh! Jo, en sak till, lite röstfiske passar jag på att slänga in… 😉

  Släng gärna en röst på mig i Kristallen, så tar vi hem den till Göteborg!! https://svt.se/2.109991/

 • Frida skriver:

  Fröken Rosa:
  Jag gillar inte helt optippat (..Norrlänning som jag är) den tredje temat, Nordgloben. Gillar kombinationen av naturmaterial som bara blir vackrare med åren, och medvetenheten om miljöns begränsade resurser.

  Ebba:
  Härligt Ebba, den lilla Wegner-pallen låter mycket spännande
  Och vad gäller Kristallen, klart du ska få min röst!

 • Lene skriver:

  Tack för all inspiration!

 • En tolix i knallig färg, Ja tack!

 • Anneli skriver:

  Vad roligt att du hittade till Mårtens lilla monter och hans fina Umelyktor, jag behöver nog inte berätta att jag slog till och beställde genast?

 • Margaretha skriver:

  STORT tack för denna fina sammanställning. Imponerad! Var där själv och kunde inte se skogen för alla träd, eller var det palmer. Herregud så hett!!

 • Ida skriver:

  åh vad fina grejor! gillar alla stilarna, dom är fina på sitt sätt! men jag älskar trä och färg! ;O)

 • Frostisar skriver:

  Var också och tittade på den underbara grå lampan och träbordet. Det svarta bordet som var i samma monter var också helt fantastisk.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.