Annons

Formex entréutställning

Här kommer en första rapport från dagens besök vid Formexmässan, innan vi susar vidare ut i Stockholmsnatten. Vi börjar i entrén där Jan Rundgren precis som tidigare år hade skapat den stora trendutställningen. Höstens mässtema är ju HAPPY och det bokstaverades tydligt, som ni kan se, med stora oversizeade bokstäver som också fungerade som avskiljare mellan de olika färgpaletterna. Och precis som det utlovades var det här en färgfest deluxe. Årets mässa var det mest färgsprakande på länge. I år firar också Formex 50-årsjubileum, vilket tydliggjordes med en tidsaxel i form av fem rum. Ett för varje decennium. Själv tyckte jag att den ytan var en av de största behållningarna och något som borde vara en tankeställare för alla besökare, både leverantörer, och inköpare. Liksom press. Även om varje rum var typiskt för sitt årtionde så fanns det ett par saker man faktiskt verkar uppskatta lika mycket idag som då. Ett bevis för att riktigt god design lönar sig, och håller. Inte bara nu, eller i höst utan också för en lång framtid.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Marita skriver:

  Vilket härligt inlägg, färgfyrverkeri! Väntar med spänning på uppdateringar med din egna tolkning. Är det få tidningar/bloggare på mässan i år, för man läser väldigt lite om det?

 • Fanny skriver:

  Om du har så skulle jag vilja se en närmare bild på det rosa rummet till höger 🙂

 • Charlotte skriver:

  Men…det var inte lika färgsprakande överlag ute i montrarna som i mässans egna idéutställningar. Det lite murriga,gråtonade bohemchica inredningsmodet med vintagelook tycks breda ut sig.

 • Ida skriver:

  Åh va kul det ser ut!!

  https://idabod.blogg.se/

 • jojjis skriver:

  Jag blev lite besviken att de inte var mer färg faktiskt, hade verkligen sett fram emot en lekfull och happy färgexplosion men som Charlotte sa sträckte den sig inte mkt längre än entrén. Tips om ni gillar färger som jag, på hemvaruhuset.se säljer märket "booi" lit retroinspirerade fåtöljer i härliga färger till 20% rabatt nu..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.