Annons

Fahrmans skrivbord

Jag vet, det här är egentligen urfånigt. Men jag tror också att det är ganska talande fenomen för vår generation. Man scrollar ju runt på bloggar i jakt på inspiration och läser tusentals olika artiklar, om tusentals irrelevanta saker, varje dag. Och man glömmer det mesta. Men vissa saker, och framförallt bilder, etsar sig fast. Och när någon frågar om ett plagg, eller en möbel, så ploppar den där guldkornsbilden upp till medvetandets yta igen. Men, och det är här det jobbiga kommer in, det är ju oerhört svårgooglat att söka redan på en random rubriklös bild bland miljontals andra ute på nätet. Sofi Fahrmans skrivbord med glasskiva är en sådan hang up jag haft i mitt omedvetna under en tid. Jag såg det i ett blogginlägg för hundra år sedan när hon skrev att hon skrev på en bok. Och när jag skulle bege mig ut på jakt efter den där bilden var det ju stört omöjligt att hitta den igen. Men efter idog nätreserach verkar det som om syrran tagit över skrivbordet när Sofi flyttade från Stockholm. Så nu återstår bara att fråga Frida var det är köpt. Så slipper jag googla mer. För visst är det snyggt!

Uppdatering: Frida lät hälsa att hon köpt skivan och benen som separata delar på IKEA, men att hon glömnt namnet på dem. Tack vare läsarlänkar luskade jag reda på att bordsskivan heter VIKA GRUVAN och tack vare tips från min kollega Peter fick jag namnet på benen, de heter LEIF. Tack!


Foto: Frida Fahrman, Kanal5.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Helene skriver:

  Skrivbordet, eller rättare sagt skrivbordskivan är köpt på IKEA. Jag har ett likadant, 800 kr om jag inte minns fel.
  helene

 • Johanna B. skriver:

  Otroligt fint när man ser böckerna sådär.

 • Peter skriver:

  Det skulle kunna vara Herbarium från Källemo, men träbenen gör det klurigt. Mats Theselius gjorde ett för dem redan 2003 med glasskiva och utdragbart underrede men det har stålben.

 • Peter skriver:

  Kolla Nordiska Galleriet så ser du vilket jag menar!

 • Martina skriver:

  Japp, det är från Ikea! Jag har bloggat om det en gång efter att Sofi F visat bild från sin lgh, här är den bilden: https://rum.blogg.se/images/2009/jkh_46441376.jpg

  Vika gruvan heter bordsskivan.

 • Johanna skriver:

  Avlutad dörr på svarta benbockar, anyone?

  https://inredhemma.blogspot.com

 • L. skriver:

  Någon som vet vad det heter? Pris? Hittar det inte när jag söker i Ikeas webb. Har det utgått?

 • Jag har samma bordsskiva på näthinnan, men för mig tror jag att det är bilder från Anna Irinarchos hem i typ Elle Interiör? Man ser och bläddrar i mycket som sagt 🙂 Jag har inte kommit till skott, men det är bara att styra kosan mot IKEA och köpa riktigt snygga ben till.

 • Johan Andrén skriver:

  Tänkte just på detta igår, dessutom försökte jag hitta lite sköna böcker. Du kanske kan tipsa om några. Kronisk minimalism finns det någon sådan bok?

 • Anna skriver:

  Fantastiskt bord!! Blir som en tavla i rummet.

 • Charlotte skriver:

  Jag hade det här skrivbordet till jag kom på att jag inte använder skrivbord och sålde det… 🙂 Men folk frågade alltid var det kom ifrån. Jag kan dock varna för att det är lite knepigt att hålla spotless, man måste ju lixom lyfta av hela glasskivan för att komma åt på ett bra sätt.

 • Heddie skriver:

  Frida! Skrivbordet är från Ikea! Kommer ihåg att jag har läst det på Frida F blogg!

 • Kattis skriver:

  Det där skrivbordet har ja också suktat efter, supersnyggt! Fast ha har inte sett kombinationen med dom benen..

  VIKA GRUVAN Bordskiva: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70103033V

  VIKA LEIF benbock (ser det ut som, fast nu finns bara brunsvart färg det där såg ut som valnöt):
  https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10141151

 • Maria skriver:

  Här är bordsskvian. Sen kan man ju välja vilka ben man vill. Håller med om att det är jättefint!

  https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70103033

 • Anonym skriver:

  Ikea! Det är riktigt snyggt…

 • Linda skriver:

  Jag gillar att IKEA's grejor går att bygga ihop sådär, så att man får sin egen personliga touch och det ser dyrt ut fast det är billigt. En fråga bara, håller glasskivan eller blir det wobbligt om man lägger ihop den. Någon som har erfarenhet och har testat? Limmar man eller räcker tyngden?

 • Mia skriver:

  Japp Ikea, Kompisen köpte för ett tag sen och det verkar faktiskt vara av bra rejäl kvalitet. Funderar på det till min stora tjej!

 • smyckestokig skriver:

  säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då )

  https://smyckestokig.blogg.se/

 • Solåkra skriver:

  Känner väl igen fenomenet. Det värsta är att bilden etsar sig fast omedvetet – alltså att jag inte alls kommer ihåg var, när eller hur jag såg bilden. Då är det tok-kört att hitta den.

 • Wiwi skriver:

  I K E A ! Säger jag bara… klockrent pris också!

 • MM skriver:

  om jag handlar möbler gör jag det på MIO eller på IKEA 🙂 Dom ä g e r ! 🙂

 • Tess : Istla.se skriver:

  Oh det kanske man skulle fundera på till kontoret.
  Hennes bord är ju som en dröm =)

 • Linnéa skriver:

  Himla fint skrivbord det där. Här finns skivan med andra ben:
  https://therez.se/2010/august/skrivbord.html
  Riktigt fint det med!

 • Men shit! Jag hamnade på den här bloggen och det här inlägget genom att googla efter en bild som fastnat i huvudet, och tror du inte det är samma som du bloggar om? Haha, det skulle lika gärna kunna vara jag som skrivit det du skrivit! Problemet är att jag hittade en bild på en blogg i dagarna som skrev ngt i stil med "svängde förbi Ikea…" och att det var en bild på glasskivan och under den ben i trä. Det var så jäkla snyggt att bilden bara poppade upp i huvudet för någon timma sen. Och naturligtvis har jag ingen aning om vart jag såg bilden för jag följer massa bloggar via RSS så jag har ingen aning. Kollat in Sofi och Fridas bloggar nu efter att ha läst detta inlägg men det var inte den bild jag letade efter. Jag tror tjejen bor utomlands, inte hundra dock. Bilden var jättefin och det låg två tidningar under glaset.

  Om någon skulle veta vilken blogg det är, säg gärna till 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.