Annons

Dagens i-landsproblem

Ni minns kanske sommarens bilresa i Skåne, och ni minns kanske mina rapporter om all god mat som fanns att äta. Vad jag inte nämnde var att jag köpte med mig världens godaste helgmüsli hem därifrån. En blandning av rostade (och ja, nästan kanderade) nötter med smak av kanel, som förmodligen har större sockerhalt än det värsta av lördagsgodis. Men gott var det. Och slut är den. Imorse skrapade jag verkligen mot botten av burken och nu vill kolhydratsknarkaren i mig ha tag på mer. Men frågan är bara vem som gör den och var jag kan köpa mer. Förpackningen saknar nämligen etikett. Det enda jag vet är att det var en ung tjej i krokarna som precis hade startat upp sin müslitillverkning och att de hade tagit in hennes produkt på prov. Och det är alltså inte Olof Viktors gourmetmüsli, även om burken är förvillande lik. Suck. Dagens i-landsbekymmer. Är det månne någon av er som vet vem hon är och om hon säljer på distans?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna B. skriver:

  Mitt spontana tips skulle ha vart Olof Viktors om jag inte läst din text men varför inte testa att rosta eget i ugnen?

  https://lindasvego.blogspot.com/2009/03/hemgjord-rostad-musli.html

 • Tant Johanna skriver:

  Hej! Var det müslin som de serverade på kafferosteriet? Om du får tag på müslin igen får du gärna informera mig. Det var nämligen slut när vi var nere och skulle köpa efter att ha ätit den goda frukosten på rosteriet. Jag fick nöja mig med Olof Victors gourmetsüsl och den var också jätte god men dock inte lika magisk som tjejens. Hette hon Linnea?

  Trevlig kväll,
  Johanna

 • sofia skriver:

  Hej Frida,

  Vet tyvärr inte vart du kan få tag på den müslin , men jag vet hur man gör en otroligt god egen. Amy von Sydow la upp ett recept på mama när hon bloggade där, den är fantastisk.
  Granola är det förresten men den rostar man också i ugnen och man kan blanda sina egna favoriter. Kolla där efter receptet och lägg till de nötter du gillar och använd inte lika mycket socker som det står på receptet, istället för vanlig sirap har jag använt Agave syrap. Prova för du kommer inte att ångra dig:-) Mvh Sofia

  Förresten brukar jag äta den med tjock grekisk yohgurt och ringla över lite ekologisk honung, jättegott:-)

 • Frida skriver:

  genast Tack för tipsen! Ska googla på Linnéa och kolla med kafferosteriet, OCH testa att rosta eget i ugnen!

 • Marie skriver:

  Jag tror att jag köpte samma müsli som du på Hallongården utanför Vellinge. Det var inte deras, de hade också köpt in den från någon småskalig producent. Maila dem; de kan säkert ge dig svar. De är ytterst trevliga och tillmötesgående.
  https://www.hallongarden.com/

 • Linda skriver:

  Här är en länk till en fantastiskt god müsli som man kan göra själv. Den blir sådär härligt knaprig trots att det inte är nåt socker i!

  https://www.alltommat.se/recept/ewas-gi-msli-8877

 • lina skriver:

  snygga bilder 🙂

 • Anna skriver:

  Jag har köpt denhär samma muslin på NK i Göteborg för några år sedan – i den lilla "delikatesshörnan". Man kunde också köpa muslin i påsar för att fylla på plåtburken efteråt. Muslin är alldeles underbar! Vet dock inte om den fortfarande finns i sortimentet. 🙂

 • Linnea Björling skriver:

  Hej
  Jo då här är jag som säljer müslin till Kafferost.
  Finns det intresse att köpa så går det att kontakta mig på min mailadress.
  Vad roligt att ni gillar den!!! Det värmer.
  Hälsningar
  Linnea

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.