Annons

Återvunnen form

Missade ni drevet i våras, när Muuto lanserade ett par fantastiskt fina ljusslyktor, men med vad som spekulerades i ”lånta fjädrar” – så läs det här. Charlotte Elsner var ju egentligen allra först på bollen och har till och med patenterat idén med tändsticksskåran, men fick sin skiss nobbad av Muuto som senare lanserade exakt samma design fast i den mer kända formgivargruppen Form Us With Loves namn. Trist historia. Vad som gör Charlottes version än mer sympatisk är ju att hon även gjort prototyper i återvunnet glas. En bild jag fick korn på först idag. Och visst är de fina? Hon testade nämligen den slipade idén även på vintage-ljuskoppar. Hade det inte varit för att de listas som slutsålda hade jag köpt ett gäng på studs.

Foto: Xordinary

Kategorier:

Kommentarer

 • Vilken otroligt smart och snygg design! Så många gånger man har svurit över brända fingrar. Otroligt tråkig historia dock…

 • Annika skriver:

  De är verkligen jättefina! Jag skulle också gärna ha ett gäng. Trist när ideér stjäls eller kopieras.

 • goder afton
  vänd på bLadet
  större än expressen
  varför är 50% i aftonbladet påhittat
  eller lögner

 • Jassi skriver:

  Superbra blogg! 🙂

 • nicole skriver:

  snygga:)

  /Shoppaholly

 • Lina Ö skriver:

  Nej nej nej…. och jag som gillar Muuto. Nu känns det inte alls bra i magen.

 • Jag tycker verkligen om den mjuka formen som hon har använt på sina glas, bättre än kopians form.

 • Sofia-Tingelings skriver:

  De är helt underbara!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.