Annons

Absolute Ice Bar

Som ni hört rapporteras från flera håll var Formex (som låg väldigt tidigt i år) en av de varmaste mässorna hittills. Luften var så kvav i hallarna att man inte kunde tänka ordentligt. Och det behöver man ju, när man får så mycket intryck på en gång. Jag och Anna bestämde därför att vi skulle kyla ner oss lite och smet över till Absolute Ice Bar på eftermiddagen. Här är det -5°C året runt och all inredning inklusive glasen är gjord av 100 % kristallklar is från Torne älv i Lappland. Det är lite av en turistfälla, jag tror vi var de enda svenskarna på plats, men vad gör väl det. Vi behövde svalka knopp och kropp och så här i efterhand var det ju faktiskt en förlängd trendspaning i sig. Iskristaller, snö, knarrande kyla, renfällar och andra Norrländska influenser syntes ju på faktiskt flera ställen även på Formex.

Foto: Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • MariaL skriver:

  Detta måste verkligen ha vart en rejäl kontrast för er! Kul och se lite fler bilder på dig Frida! Drinkarna ser välkylda ut 🙂

 • linnea. skriver:

  Jag sov på samma hotell en gång i tiden, niordic light hotel alltså, och då ick vi gratis drink och inträde till den baren 🙂 den var rätt häftig.

 • Josefine skriver:

  Jag kan skriva under på att det var vansinnigt varmt. Det i kombination med halsfluss gjorde att jag höll på att icke graciöst svimma i SEA Glasbruks monter bland allt glas. Hujedamej! Men det gick väl, säljarna på SEA är för goa!
  Ang. att mässan är framflyttad så måste jag ändå säga att det är något positivt. Man får ett litet försprång inför höstens inköp.

 • Härligt, älskar idén med ishotellet! Var på en föreläsning I Malmö för några års sen, där ägaren berättade om hur allt startade en gång i tiden, djupt imponerad av hans mod och passion:)

 • Sofia skriver:

  Herregud vad du är duktig! Du rapporterar ju bättre än Aftonbladet när du är på plats. Imponerande!

 • Ida skriver:

  Hej Frida! Jag har googlat och jag har googlat som en TOK (hehe) efter den fin fina mattan du har i buffelskinn, men jag tycks inte hitta den någonstans därför undrar jag vart du har hittat den? du får gärna maila mig eller posta en kommentar så skulle jag bli mycket mycket glad!

 • Det låter som det perfekta sättet att svalka sig efter en het mässa. Men det måste varit jobbigt att kliva ut i värmen igen efteråt…? =)

 • Charlotte skriver:

  Is och snö, faktiskt rätt härligt. Nu när också möbelkedjornas nyheter landat för tjuvtitt vet vi att hösten är här…

 • Frida skriver:

  Sofia:
  Tack, vad snäll du är. Kul att du uppskattar allt jobb jag lägger ner på rapporterandet 🙂

  Åsa:
  Om det var, vi blev lite vimmelkantiga! Men kylan gjorde gott. Man vaknade till ordentligt.

  Ida:
  mattan heter FAKSE och är från IKEA men den har utgått från deras sortiment. Ett tips är att hålla koll på Blocket, ibland har man tur och ser sådana säljas där. De är så fiffiga eftersom de tål att lappas ihop till en enda jättematta utan att skarvarna syns 🙂

 • Anna skriver:

  Jag skulle också ha behövt ett besök på isbaren under mina dagar på Formex. Vad kul att få se bilder inifrån! Kram Anna

 • Ser minst sagt svalkande ut. Perfekt efter den kvava mässan. Man var ju totalt slut efter att ha vandrat omkring i värmen…

 • Ida skriver:

  Åh tack för svar då ska jag hålla koll på blocket bra tips! 🙂

 • frostisar skriver:

  Mysigt!
  Men visst var det grymt varmt på Formex.
  Jag jobbade i B-hallen hela mässan och visst blev man lite seg i kolan 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.