Annons

Trendenser på väg: Restaurang Friden på Österlen

När Anna på Urban Living tipsade mig om en restaurang mitt ute i ingenstans, som serverade… pizzor, var jag först lite skeptisk. Pizzor har man väl ätit tillräckligt i sina dagar för att vallfärda ut till den Skånska obygden för ännu en. Men oj så fel jag hade. Längst ut vid vägs ände i Södra Mellby ligger Restaurang Friden på Österlen som serverar den bästa pizza jag någonsin ätit. Den vedeldade ugnens skorsten tornar upp mot himlen, mitt ute på slätten, i ingenstansland. Men det är många som hittar hit ändå. Parkeringen är full av bildar och på innergården öppnar sig ett myller, som i vilken storstadsrestaurang som helst. Men skillnaden är att den här har utsikt över rader av knotiga äppelträden och vacker grönska, lätt skyddad under tak. Borden och stolarna är spridda i trädgården och det finns plats för många. Både stora som små. Maten är ljuvlig. Ingredienserna kommer såklart från gårdens omgivning och mer lokalodlade grödor än så går nog inte att få. Du måste bara åka hit och testa själv. Men glöm inte att boka bord, i god tid innan.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se / Friden.nu

Kommentarer

 • sara skriver:

  Jag drabbas av en sådan Sverigelängtan att jag är på vippen att byta semestern i Toscana mot Österlen.
  Allvarligt.

 • Elisabet skriver:

  Åhh så fint! Friden verkar verkligen vara värt ett besök!
  Måste ge dig ros också för en härlig blogg! Blir alltid så glad när jag ser att du gjort ett inlägg!

  Jag tänkte också passa på att fråga om du har några bra tips för hur man kan komma in i inrednings branchen? Vad kan gå för väg om man vill bli inredare? Känner du till om det finns några kurser eller utbildningar man kan gå? Detverkar vara ett virrvarr av möjligheter men jag är nyfiken på att höra dina åsikte roch idéer för hur man kan gå tillväga.

  Tack på förhand!:D

 • Låter för härligt. Synd att jag inte känner en människa i Skåne.

 • Pernilla skriver:

  Oj, vad mycket bra tips och lockande bilder! Blir sååå sugen på skåneigen, har inte varit där på 11 år! Åkte då på bil-och tältsemester med vår 10 mån. son och tyckte Skåne var helt underbart!

  Ha det bra!

  Kram Pernilla

 • Johanna N. skriver:

  Vilket fantastiskt ställe det verkar vara! Tack till dig och Anna för fint resmålstips!

 • Frida skriver:

  Jag ångrar inte en sekund att vi valde en Sverigesemester före en vecka utomlands. Bilade ju själv runta Gardasjön i Italien ifjol och även om det också var en matupplevelse och vacker vy utöver det vanliga, så var det inget mot Skåne i juli. Rekommenderas varmt.

  Elisabeth:
  Det beror lite på vad du vill jobba med inom inredningsbranschen. Är det stylist du vill bli, som jobbar med redaktionella jobb och reklam eller är det inredare mot privatpersoner?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.