Annons

Trendenser på väg: Olof Viktors

På tal om matställen med designtema så får ni inte missa det gamla konstgalleriet som blev café. Och vilket mysigt sådant sedan. Olof Viktors ligger en kort biltur nordost om Ales stenar och är ett annat formstopp ni måste planera in om ni har vägarna förbi Österlen. Vi hann med två fikapauser inklusive en frukost, bekvämt tillbakalutade i fina utemöbler från Grythyttan som stod utplacerade på den stenbelagda innergården. Surdegsbrödet som bakas på gammeldags vis i vedeldad stenugn är i klass med Alvar & Ivars och den egengjorda müslin var så god att ett helt paket fick följa med oss hem. Olof Viktor har också ett eget knäcke som kan köpas med i vacker plåtbunke, liksom lyxiga praliner från Jan Hedh och Maria Escalante Chocolatier. Så, om någon av er skulle få för er att det ser ut som om jag har en bulle i ugnen på kommande Formexmässa (det är ju knappt två veckor kvar nu) så vet ni att det bara handlar om att jag ätit för många surdegslimpor och smarriga bakelser från det här stället. Inget annat.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kommentarer

 • Proforma - Irene skriver:

  Vi var där igår, mysigt ställe! Jag åt Festivalbakelsen, kunde inte motstå när det var hallontryffel i!

 • Anette skriver:

  Verkar gott och mysigt!

 • Lili skriver:

  Ser ju underbart gott och mysigt ut 🙂

 • Så helt vackert det var där då!!! 🙂

 • Frida skriver:

  Det är svårt att förmedla känslan i caféet med foton, så jag rekommenderar ett besök för att uppleva det med alla sinnen – på plats. Är det något som utmärker Olof Viktors så är det ju smaken, på allt från den utvalda tahitivaniljen till de ekologiska ingredienserna. Svårt att fånga på bild! 🙂

 • Simplicity skriver:

  Ååå är du i ljuva Skåne 🙂 Roligt att se alla besök du gjort. Riktigare höjdare. Där du befinner dig och bor nu (Ronneby) har jag skrivit många av mina civilekonom tentor fniss

  Ha en fortsatt underbar resa!!

  Kram Jannice

 • anna skriver:

  Vilka härliga bilder!!

  mysig blogg!
  /anna

 • anna skriver:

  Vilka härliga bilder & vilken härlig blogg!!

  /anna

 • Mike skriver:

  What a great post, love this.
  <a href="https://www.canvasartprint.co.uk/">canvas prints</a>

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.