Annons

Skandinavisk sommarhusdröm

I väntan på beslut om var den gemensamma semestern ska spenderas drömmer jag mig bort till ett Gotländskt sommarhus i Sköna Hem, som jag hittade via Maria. Om vi hade ett eget ställe att fly till de dagar då innerstan känns obarmhärigt och outhärdligt varm så skulle jag vilja inreda den tillflyktsorten i stil med detta. Oavsett var det huset låg. Jag hittade också några loppisfynd att spana efter i sommar, i vaserna som syns på bilden nedan. Dvs. Anna-Lisa Thomsons Paprika, 1948, och Ingrid Atterbergs Negro, 1953, båda för Upsala-Ekeby. På Bukowskis auktionerades de nyligen ut för 2000 kr styck. De Afrikanska mönsterna och dovt jordbruna färgerna sig fint mot Skandinaviskt stram och svartvit inredning.
Sköna Hem Gotland
Foto: Johan Carlsson för Sköna Hem

Kategorier:

Kommentarer

 • Anette skriver:

  Underbart! Gotland är Sveriges PARADIS 🙂

 • Tänkte på dig när jag såg bilderna hos Maria 🙂

 • Jo skriver:

  Man kan faktiskt hitta sådana på vanliga bonnauktioner också! Jag köpte just ett Negrofat förra året på en liten byauktion. Det var förvisso svart/vitt, men väldans snyggt. Jag tror att jag betalade 350-400 kr för det, så visst kan man göra fynd! 🙂 (Finns här om du vill se: https://frkp.blogspot.com/2009/07/projekt-365-29-juli.html )
  Jag får visa vedstapeln ovan för min sambo, för så vill jag också stapla vår ved! 🙂

 • Åpent hus skriver:

  ja, det her var riktigt vackert.
  enkelt. rent, lungt og skønt.
  just som man vil ha det når man har semester
  håppast du får en fin en – hvart end den nu blir.

  Hilsen Åpent hus, Norge
  (som forsøker skriva svenska) 😉

 • Johanna N. skriver:

  Otroligt fina och inspirerande bilder! Där satte Sköna Hem huvudet på spiken för mångas sommarhusdrömmar.

 • Så ljuvligt avslappnat och avskalat. Älskar de stora fönstren…

 • johanna skriver:

  hejsan, jag med blev totalinspirerad av detta reportage och har nu fyndat paprikavasen, är överlycklig!! såg precis att en ligger ute på tradera nu. utrop 1500kr. jakten på negro går vidare 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.