Annons

Semestervånda: Sverige vs. Solsemester 1-0

Jag har suttit uppe halva natten och letat resor till vår gemensamma semester, som startar nästa vecka, men inget av det som presenteras i sistaminutenväg hos de stora bolagen känns särskilt lockande. Allt jag önskar mig är en veckas total vila, helt frånkopplad från måsten, men med schysst standard och riktigt god mat. En klassisk chartersemester lockar därför föga. Jag har åkt på alldeles för många sådana i mitt liv för att kunna se charmen i loppiga hotellsängar, vingliga plastsolstolar och repiga Duralexglas i vuxen ålder. Men, som det ser ut nu kostar resorna till Hotell Magsjuka lika mycket som att bo på Furillen en hel vecka. Och då åker jag hellre till Gotland och sover i Hästenssängar och cyklar runt i de vindpinade omgivningarna på en Skeppshult, än svettas på en stekhet charterstrand runt Medelhavet. Någon som har tips på riktigt bra avkopplande resmål utan krångel? Sverige eller Europa spelar mindre roll. Eller som rent av varit på Furillen, under sommartid, och vet om det är att rekommendera i juli? Semestertips någon?
Furillen
Foto: Furillen Hotell, Tripadvisory, The Gardener Blog

Kategorier:

Kommentarer

  • Håller med dej fullständigt, Frida. "Det känns som du lagt orden i min mun" !!!
    Jag kan väl tipsa om Halmstad, som jag tycker har allt och lite till……
    Ha en underbar semester !

  • mallan skriver:

    Du har mail!

  • Rebecka skriver:

    Västkusten är alldeles underbar!

  • Lady Pion skriver:

    Vi hittade heller inget på sista minuten på bolagen, men när vi gick in och sökte på vanliga charter, så kom det upp en massa resor som var prissänkta! Bara det att det inte var på sista minuten sidan, men billigt och massvis! Så sök på charterresor på sidorna!

  • Anna skriver:

    Furillen är så läckert! En kollega som är från Visby rekommenderar även att om ni åker dit så spendera en natt på Stora Karlsö och åk även till Fårö. Tydligen som balsam för själen! 🙂

  • Monika skriver:

    Gotland är verkligen fantastiskt, men jag skulle styra kosan till Djupvik Hotel istället…. Ett helt underbart ställe, https://www.djupvikhotel.com/
    Trevlig sommar!

  • Victoria skriver:

    Jag skulle rymma Frankrike/Belgien och checka in här https://www.chez-odette.com/ . Kanske möjligtvis att det inte är lättaste stället att ta sig till…

  • Anna skriver:

    Ta en flygstol till Toscana och bo här: https://skonthemma.blogg.se/2009/september/utkast-mitt-i.html#comment
    Ser fantastistk ut! Någon gång i livet SKA jag bara semestra där!!! 😉

    Lycka till med semesterplanerna och ha en skön och avkopplande ledighet!

  • Maria skriver:

    Min pappa brukar alltid säga att man ska åka till Nordingrå. Och på sätt och vis har han en poäng med det. Höga Kusten är ju bitvis bedövande vackert…

  • Tuvalina skriver:

    Flyg till Korsika och bila runt. Eller varför inte bila i Norge?

  • Linda skriver:

    Ja, åk till Höga Kusten! Ligg på de härliga klipporna vid Rotsidan, besök Bönhamn och ta den lilla färjan över till ön Högbonden. Där snackar vi balsam!

  • Sarah skriver:

    Åk till Cinque Terre (https://sv.wikipedia.org/wiki/Cinque_Terre) längst den italienska rivieran. Vackra vyer, vita stränder, charmiga hotell och god mat. Och sen om det så önskas, vandringsleder längst kusten och genom vingårdar som sträcker sig mellan alla fem byar.

    Rekommenderar det starkt!

  • cissi skriver:

    Jag tänkte precis som Sarah rekommendera Ligurien i Italien. Jag tycker ni ska ta in klostret i Levanto (det är en upplevelse – maten där är kalas!) och sedan vandra de olika lederna som finns där. Ni kommer med all säkerhet få en helt underbar semester om ni åker dit!

  • Martina skriver:

    Åker du till Furillen måste du ta med dig Mari Jungsteds nya bok "Den farliga leken" som utspelar sig just där… bra bok dessutom!:)

  • Isa Bsson skriver:

    Riktigt snyggt. Gillar de dova färgerna i inredningen. Är helt inne på mer romantiskt med focus på detaljer, tex taklister kornischer väggpaneler. Ofta man inte lägger focus på detaljer utan bara går på möblerna när man inreder men då missar man verkligen ngt.

    https://www.isabsson.se/2010/07/09/taklister-och-vaggdetaljer/

    ha en underbar helg
    ciao isa

    ps: din blogg är blogg är riktigt snygg. gillar den skarpt.
    ds.

  • Linnea skriver:

    Jag har bara besökt Furillen över dagen, inte som gäst. Men det är en fantastisk plats och hade jag haft råd hade jag gärna bott där en hel vecka! Balsam för själen – definitivt. Dessutom hela vackra vackra Gotland att utflykta runt på.

  • Lina skriver:

    Upptäck italienska Senigallia!
    https://desperatedesigners.blogspot.com/2009/07/halsningar-fran-senigallia.html
    -jag är gärna din guide… Ciao

  • Axelina skriver:

    Eftersom jag är från höga kusten så måste jag ju tipsa om det vilket jag ser flera har gjort. Boka rum på högbonden.. njut av havsvågor, skaldjur och vacker svensk natur!

  • Elle skriver:

    Trillade in på din blogg för första gången, trevlig 🙂 Jag älskar Gotland, jag är där varje år en sväng 🙂 Furillen.. det är en fantastisk plats, verkligen!! Men det är just bara lugnt där, för att inte säga nästan dött. Vill man ha lugn och ro är det en underbar plats. Söker man nattliv, restauranger, folk och flärd har man kommit helt fel. Jag har ingen erfaranhet av hotellet där. badstranden är underbar. Vit sand, helt folktom, öde och nästan magiskt.

  • Camilla J skriver:

    Gillar att läsa din blogg & dina olika länkar vidare i cyber rymden, ö-Semester tips; i Sverige Koster öarna utanför Strömstad. Skön avkoppling på en ö utan massa bilar… I Europa; ön Ichia i Italien, fantastisk natur med fina trädgårdar, små genuina byar och massor av goda resturanger!

  • Stina skriver:

    Härligt med lite semester. Jag gillar att vara närmare hemmet än på stranden i Spanien. Jag vill ha riktig avkoppling. Hoppas att du hittar ett bra ställe.:-) Kram Stina

  • Hei Frida:) Takk for koselige kommentarer:)) og mmm..bringebær(hallon) er helt nydelig!
    Nå ser jeg at du har fått det meste av ferietips. Jeg synes forresten at din egen idè om å sove i Hästens-senger og sykle i ferien hørtes herlig ut jeg da. Det skulle jeg gjerne gjort selv.
    Men hva med Koster-øyene da ? Da er det involvert sykling om du vil, økologisk mat, nydelige hager, osannolik;) natur og følelsen av å være midt inne i en av Astrid Lindgrens bøker.

    Gratulerer med å bli tante/moster forresten:)) Så gøy!

    Lykke til med både ferieplaner og mosterskap;)
    Klem,Line

  • Milla skriver:

    Jag är inte så berest… inte via charter så ofta. Men kolla in på Sembo.se. De är ofta billigare än vanliga charterbolagen och har sina pärlor med boende på lite ovanligare ställen. Jag och mina man och son ska åka till Albufiera på Algarve i slutet på juli. Det är lite bortglömt men verkar så vackert och mycket "naturhäfigt" och mycket god mat (fisk och skaldjur) så vi får välan se hur upplevelsen blir… Kram Milla

  • Helt sant!

    Detta hotell och dess miljö och lokaler är ju helt UNDERBAR!!

    Hoppas du får en skön semester!

    Maliin

  • Hej!

    Känner igen mig i semestervåndan man får nästan panik… Men jag löste vårt igår med att boka in 5 dagar i Österlen/Skåne. Vill du veta vart så maila isåfall…

    Ha det så gott!

    Karin

  • Emelie skriver:

    Rekomenderar en semester på Åland, inte bara för att jag råkat bosätta mig här… Ett bra ställe, lätt att kombinera med Helsingfors och Åbo bland annat. http://www.havsvidden.com är et hotell med underbart läge.

  • Helena skriver:

    Åk med bil dit näsan styr, italien och florens hade jag föreslagit, god mat, värme..

  • Mia skriver:

    Furillen är fantastiskt! Bodde där en natt i början på augusti 2008 och det är precis lika fint som man tror att det ska vara. Även maten och servicen i restaurangen var jättebra – vi är väldigt glada att vi unnade oss lyxen att bo där. Som någon sagt här ovan är det dock väldigt lugnt, för oss räckte det bra med en natt. Även om man vill ta det lugnt skulle jag nog säga att 3 nätter är max, trots cykelturer och mängder av böcker. Men det finns ju mycket annat vackert att kombinera med på gotland. Hoppas ni får en fin semester!

  • Lina skriver:

    Mitt hjärta slår ett varmt slag för Höga Kusten (som någon nämnde tidigare) men jag vet inte om det för den skulle är rätt för dig/er. Jag skulle nog ta en resa till "magsjukan" för man behöver ju inte välja de där loppiga hotellen bara för att man åker till en turiststad vid medelhavet. Det var väl mer när man var ung, var där för att roa sig och inte förstod "varför fyra eller fem stjärnor på hotellet ska vara nödvändigt" eller?! 🙂

    Venedig sägs vara otroligt vacker och så Barcelona som en föreläsare nydligen tyckte att alla bör få uppleva.

    Vart ni än åker så lär ni få det bra – det är jag övertygad om.
    Lycka till!

  • Simma med delfiner på Azorerna. Solresor har bra priser och urlyxiga hotell. Ett hett sommartips som inte kostar skjortan.

  • Charlotte skriver:

    Åk till Thailand. Här hittar du de bästa och läckraste hotellen till överkomliga priser.

    Ett förslag:
    Silvadee Pool & Spa Resort på Koh Samui – https://thailandliving.se/silavadee-pool-spa-resort-koh-samui-special-erbjudande/

  • Lisa skriver:

    Jag tycker ni ska åka hit till Gotland och besöka Furillen! Ett fantastiskt ställe, som man blir lugn av direkt när man kommer dit. Väldigt vacker natur! När ni ändå är på Gotland ska ni passa på att åka runt lite, fantastiska stränder och en speciell natur.

    Tips : https://gotlandsguiden.se/

    Lycka till!

  • Rebecka T skriver:

    Hej!

    Jag rekommenderar starkt Ligurien i Italien, speciellt en by som heter Tellaro, som ligger vid kusten en bit utanför Florens. Spana in http://www.in-italia.se. Lycka till!

  • Linda skriver:

    Tallin är fint tycker jag. Liknar Gotland lite.
    Ha en skön semester!

  • Anonym skriver:

    Barcelona e mitt heta tips! Ska själv dit nästa vecka och njuta på ett härligt hotell som dock inte kostar skjortan. Tredje året i rad vi e där men BCN tröttnar man inte på. God mat, shopping, arkitektur, nära till stranden
    d och solsäkert. Allt i en skön manana-takt gör att jag blir avkopplad och fylld av härliga intryck.

  • Filippa skriver:

    Göta Kanal! God mat, lite trångt kanske men en air av gamla tider.

  • Sara skriver:

    Hej! Jag ser att du har fått många Italien-tips, och här kommer ett till. Sextantio le Grotte della Civita, ett fantastiskt vackert hotell som ligger i några grottor i Basilicata i södra Italien. Det är väldigt enkelt och rustikt inrett med enkla trämöbler och stearinljus som lyser upp rummen. Helt enkelt ett ställe att få lugn och ro på. Jag har fortfarande inte varit där men kommer försöka åka dit när jag har chansen. Ta en titt på de fantastiska rummen här: http://www.sassidimatera.com
    Ha en skön semester!

  • Piffiga Tjejen skriver:

    Jag har varit där några gånger och det är lika mysigt varje gång (sommar som vinter)! Total avkoppling i fantastisk miljö, och garanterad blogginspiration!! Glas sommar! Kram Sophie

  • CarinaS skriver:

    Åland, utomlands fast knappt ändå. Eller Utö i Stockholms skärgård. Riktiga Bullerby-miljöer och underbara stränder bara en cykeltur bort. Hyr en stuga nedanför värdshuset och missa för guds skull inte Båtshaket på södra ändan! 🙂

  • elin skriver:

    hej, cykelsemestra på åland är mycket fint.

  • Malin skriver:

    Om ni ska semestra i Sverige så säger jag bara Skåne och Österlen. Var där 4 dagar förra året, och Österlen är numera ett av mina innerligaste semesterminnen. Miljöerna, äpplena, skånelängorna, sandstränderna och delikatesserna… Jag kan hålla på hur länge som helst. Skicka ett mail om du vill ha mer handfasta tips. Happy holiday!

  • Frida skriver:

    TUSEN tack för alla fina tips. Ska läsa igenom och kolla upp vartendaste ett av dem!

    Tack tack!

  • Ida skriver:

    Hejsan! Vet inte om jag skriver lite sent, men jag tänkte att det kan inte skada att skriva i alla fall… jag skulle tipsa dig om Portugals västkust, inte att åka till någon stad utan till de små fiskebyarna som finns, gärna att hyra bil och köra till stränderna utanför byarna också, helt fantastiskt vackert med underbara tomma stränder och mysiga små byar. Portugiserna är väldigt gästvänliga och det är billigt att äta ute. De har fantastiskt goda fisk och skaldjursgrytor som är ett måste att prova! Jag har varit i Portugal två gånger och av vad jag har sett så älskar jag landet! Det enda är att det kan blåsa lite vid havet och bli kyligt framemot kvällen eftersom det är Atlantkusten, men om man kommer från Sverige är det inget som skiljer hehe. Kram, Ida

  • Fia skriver:

    Kolla in Stokkoya (googla), denna lilla ö ligger 10 mil utanför Trondheim, Norge. Fantastisk strandbar med närodlade varor. Sandstrand och nytt frächt boende. Även Trondheim är fint, och vl värt att spendera en natt i. Lycka till!

  • Frida skriver:

    Nu var jag kanske lite sen här… men Furillen måste jag ändå kommentera. Det är helt otroligt vackert. Stannade där 5 nätter förra året för att fota för en katalog. Maten, lugnet, omgivningarna får verkligen högsta poäng. Sängkläderna hänger ute och var gång du sätter din fot i restaurangen så har de dekorerat dukningen med något så enkelt som dillkvistar eller grässtrån. Jag blev förälskad. Om du vill ha en riktig bilsemester så kan du ju lägga till några hundralappar och bo i deras silvriga, fårskinnsstylade airstreamer. Du får förvisso nöja dig med att den står uppställd och klar. Men den är precis vid vattnet, precis i ensamheten. Ha det bra! Frida

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.