Annons

Nytt från Norrgavel

Nirvan Richters resa med Norrgavel är en intressant historia. Företaget startades 1993 av Nirvan, som är arkitekt från KTH och utbildad i snickeri på Carl Malmstenskolan. Efter en blygsam start med postorderförsäljning från ateljén i Lund i mitten på 90-talet har de nu fem butiker i Sverige, en i Köpenhamn och en i Oslo. Norrgavel är det enda möbelföretaget i Sverige som fått hela sitt möbelsortiment Svanenmärkt. Möblerna produceras uteslutande i naturmaterial och är lätta att kombinera. Som kund kan man också vara med och skapa sin egen möbel genom att välja mellan olika träslag, ytbehandlingar och textilier. Själv är jag förtjust i Länstolen som jag vill ha i ett framtida sommarhus.

Jag gillar också de fina detaljerna på möblerna. Se bara hur de tvistat till benen på den klassiska clubfåtöljen. Det tillsammans med de genuina materialen gör att möblerna bli kompisar man vill leva med länge. De blir ju bara snyggare med åren när de slits.

Foto: pressbilder från Norrgavels höstkalalog 2010

Kategorier:

Kommentarer

 • Ja visst är möblerna fina… De andas kvalitet och känns helt igenom genuina! Vet inte vilken möbel som kallas länssolen men om det är den svarta stolen på den stora bilden är den en riktig favvo hos mig också!

  Lördagskramiz aka

 • anette skriver:

  Länstolen är min favorit också, skulle gärna ha en i sovrummet någon gång…

 • Jag älskar deras möbler, deras former är fina och stilrena. Ha en fortsatt trevlig resa.

 • Elena skriver:

  Oh Norrgavels möbler. Älskar designen.

 • Anna skriver:

  En till som har Norrgavel som favoritdesigner! 🙂 Vi har deras hylla i blått, älskar den! Möbler som barnbarnen kan ärva liksom!

 • Skönt Hemma skriver:

  Även här är länsstolen en favorit. Snyggt stylade bilder.

 • Lisa skriver:

  En länsstol drömmer jag också om, fast till vårat hus. Eviga ting vinner! kram

 • Kristian skriver:

  Åh vad fint Frida! 🙂

 • Beata skriver:

  Man längtar nästan lite till höstmys när man ser bilderna!

 • Vilka harmoniska och härliga bilder.

 • Solåkra skriver:

  Norrgavel lyckas alltid förnya sig men är ändå trogna sin rena och genuina stajl. Fint

 • Tine skriver:

  Jeg elsker deres møbler, men nu lukker butikken i København desværre, og det er vi mange danskere, der er rigtig kede af… Men så må vi til Malmö og shoppe Norrgavel!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.