Annons

Jakten på det perfekta bordet…

Ni som följt bloggen ett par år vet att jag länge letat efter det perfekta bordet i vindpinat trä. Om jag bara hade haft minsta lilla snickeritalang i blodet hade jag köpt en gammal lada från någon bonde och hamrat ihop ett av patinerat, grånat trä. Men, nu är ju det inte ens ett alternativ, så jakten på det perfekta bordet får ta en stund. Glad blev jag därför när jag såg det här omslaget på Elle Decoration UK. Är det inte fint så säg. Jag skulle lätt kunna ha det inomhus, trots att det verkar avsett för det motsatta.

Foto: Frida Berglund + omslaget från juninumret av Elle Decoration UK

Kategorier:

Kommentarer

 • Annika skriver:

  Jättefint! Vi åkte norröver på midsommarafton. Det finns en hel del skruttiga lador längs vägen. Helst vill man ju ha ladorna kvar, men de här såg ut att kunna rasa ihop vilken sekund som helst. Härligt vindpinat trä. Skulle kunna bli många fina bord. :)Man kan ju alltid anlita en snickare för att få det där "perfekta" bordet. Jag gillar stolarna också.

 • Materielltjej skriver:

  Visst vet du att man kan få den där vindpinade grånade känslan på nytt trä genom att stryka järnvitriol på färskt virke?
  Det har min far på sitt hus/stuga. Den är timmrad och timmret har bara behandlats med järnvitriol som i sig är en transparent vätska man stryker på som sedan får genom slag efter några dagar

 • Kajsa skriver:

  Frida, kan du inte gå till en snickare med din idé? Det gjorde min svägerska, jättebilligt och jättesnyggt, och framförallt- blev precis som hon ville ha det!

 • Martina skriver:

  Är själv ute efter ett liknande bord och har hittat ett par stycken; St-Paul Home har ett fantastiskt fint bord liknande det på Elle decorations framsida, säljs på bl.a. NK inredning i sthlm, men även Dekorativt.se säljer ett fint rustikt bord i återvunnen furu. Väl värt att spana in!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.