Annons

Hur många inredningsbloggar läser du?

Jag fick ett brev häromdagen, som innehöll ett pressklipp från tidningen SOLO. Det var gulliga Anna som uppärksammat att jag var med på sidan 22 i SOLO nummer 4 och som hade klippt ut artikeln och skickat den till mig. Tack! Bloggexperterna Anna-Maria och Mia listade tre inredningsbloggare varav jag var den första. Riktigt kul! De spekulerade i om inredningsbloggen är nästa grej efter modebloggshypen. Vad tror ni? Det börjar ju dyka upp fler och fler i etern. Hur många inredningsbloggar läser du?

Foto: Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Lotta skriver:

  Jag har valt ut mina 10 favoriter som jag följer. Klart man läser lite andra ibland och hittar nya favoriter men i snitt är det nog 10. Du är en 🙂

 • Linas inredning skriver:

  Jag har drygt 25 inredningbloggar i min favoritlista som jag i princip besöker dagligen. Sedan är flera kombinerade bloggar så de inte enbart handlar om inredning, men jag tror ändå de faller inom kategorin 🙂

 • Ja, det finns ju massor med inredningsbloggar, speciellt svenska sådana. Här i Finland är det glesare och jag har inte hört om någon annan finlandssvensk än jag själv som bloggar om inredning. Själv kollar jag dagligen av ca 20 olika inredningsbloggar. Det går snabbt och enkelt mha Bloglovin.

 • Johanna N. skriver:

  Jag läser fortfarande fler modebloggare än inredningsbloggare.

 • Helene V skriver:

  Jag följer kanske fem inredningsbloggar nästan dagligen. Sedan när jag har mer tid så blir det fler som jag hittar genom länkar och tips. Det är kul och ger massor av inspiration

 • lina skriver:

  jag följer bara dig och emmas designblogg. pethra också såklart! som alltid. jag hittar nya ibland men glömmer snabbt bort dem.

 • moi skriver:

  skulle nog vilja påstå att den hypen redan ÄR över. Visserligen ploppar det upp nya hela tiden men.. nja jag tror att den hypen har varit.

  jag läser nog 4-5 regelbundet och så minst dubbelt så många då och då.

 • Stefan skriver:

  Jag och min hustru följer ett tiotal bloggar någorlunda regelbundet. Det ger oss inspiration och idéer, samtidigt som man får lite koll på vad som är aktuellt nu, och vad som kan vara på gång.

 • Maria skriver:

  Bara tre regelbundet. Det blir mest fotobloggar för mig. Men så har jag en god del som jag surfar runt på ibland när andan faller på.

 • charlotta skriver:

  jag läser knappt några inredningsbloggar alls längre – tröttnade efter att ha läst samma pressrelease om samma tapet på fem bloggar i rad – totalt meningslöst. räcker med din!

 • Ja, svårt att säga!
  Saker kommer och går, kan ju snällt erkänna att jag tycker det är lite tråkigt med "dagens outfit" bloggar och listor på inne och utesaker:)

  Natti!
  /A
  https://www.maxiander.se

 • Annalainen skriver:

  Jag läser:
  4 inredningsbloggar (trendenser, lotta agaton, husligheter och design*sponge)
  3 modebloggar (hotspot, sofi fahrman och kling)
  1 kungablogg (ebbas)
  1 mammablogg (weronicas)

 • Daniela skriver:

  jag håller faktiskt mig bara till din. Tycker att den är riktigt bra och ständigt aktuell. Har den som startsida för på så sätt kan jag alltid läsa om saker som intresserar mig, jag e snart utbildad visuel merchandiser, o dessutom så funkar den alltid som fin bakgrund.

 • Jag läser en hel del inredningsbloggar men också många prylbloggar med sköna designgrejer. Som min egen typ 😉
  Sedan blir det mest att jag surfar runt på mina vänners bloggar och en och annan matblogg. Modebloggar existerar faktiskt inte ens på min karta.

 • Anonym skriver:

  Hej, jag följer 10 daligligen (din är den första jag öppnar varje morgon), följer totalt 17-18 inredningsbloggar varje vecka. De varierar dock, om en inredningsbloggare börjar "spåra ur" och börjar kommentera sina kläder eller frisyrer, då ryker den från listan direkt. (Lite privat är OK och alltid kul att "lära känna" bloggaren mer). Och som en annan kommernterade: när samma pressrelease kommer upp om och om igen, ja då ledsnar man. Därför är det skoj att följa bloggar som har hittat sin egen stil. Proffsighet är A och O.

 • Åh, vad kul – grattis! Alltid kul när man får uppskattning för det man gör.
  Jag följer dagligen 5 inredningsbloggar, men besöker kanske 20 andra under en vecka. Man blir verkligen lycklig när man dyker på en favorit.

 • mojje skriver:

  åh… jag kollar nog ett tio-femtontal inredningsbloggar kontinuerligt. Underbart.

 • Pony the Trap skriver:

  There are few blogs that I 'read'. Magazines and papers, yes but the quality of editorial information and content on blogs is, on average, so weak that time is better invested elsewhere.
  To comment upon the WAYWT fashion blogs is amusing considering design blogs are fast turning into homogeneous clones of the fashion sites themselves.
  What Are You Wearing Today is becoming replaced in this case with What Magazines Are You Copying and Pasting Today. Right click, save as and Ctrl V will never beat a journalist with an inquisitive, articulate mind and a knowledge of his or her field.

 • Anna skriver:

  Hej!
  Vad roligt för dig! Det måste kännas härligt att bli uppskattad!
  Jag följer ca 15 inredningsbloggar per dag. Och jag hittar nya varje dag, det är inte alltid dom hamnar på min favoritlista men det är kul att upptäcka nya synsätt och stilar!

 • Jag är en bloggperiodare !!!!!!!!!!!!
  Ibland blir det MYCKET och ibland väldigt lite, allt beror helt enkelt hur mycket tid man har och vill lägga ner på det. Jag har slutat att blogga själv, för tillfället iallafall !!!!
  Men din Trendenser och Emmelie på hemmakanalen läser jag så gott som dagligen.

 • Malin Miller skriver:

  Hallo dar, jag har precis skapat en Designblog check it out http://www.nordicrooms.net, hoppas ni blir flitiga besokare…………

 • dora skriver:

  Kul att läsa om hur folk gör. Själv har jag delat upp bloggarna så på jobbet har jag 7-8 inredningsbloggar och hemma 6-7 livsstilsbloggar o inspiration.

 • Gabbe skriver:

  Har nog ca 10-20 inredningsbloggar jag läser men det är bara din blogg och Designdelight jag kollar in dagligen. De andra (nordamerikanska och australiensiska inredningsbloggar) kollar jag in någon gång i veckan, beror lite på.

 • Cecilia skriver:

  Hej! Din, Husligheter och Furnish är de jag kollar in oftast =)

 • Lina skriver:

  Det blir rätt många (ett tjugotal) inrednings/designbloggar man browsar varje vecka. Jag gillar de med lite text och mycket bilder då hinner man "läsa" flera i jakten på nyheter och inspiration till jobbprojekt samt den egna bloggen.

 • monnah skriver:

  Jag läser tre stycken ganska regelbundet, men det är bara den här jag är inne på nästan varje dag. Jag läser inga modebloggar (inte intressant för mig), men däremot många pyssel- och livsstilsbloggar. Ibland slutar jag helt. Jag kan bli väldigt stressad av känslan av att man måste vara så speciell och annorlunda, trendig och egen. Själv vill jag mest ha det hemtrevligt här hemma!

 • Johanna skriver:

  Läser 1-2 modebloggar, men i favoritlistan över inredningsbloggar finns nära 80 bloggar, varav 10 ett tiotal besöks dagligen, ett tjugotal någon gång i veckan och resten någon gång per månad! 🙂 Men man lär sig ju snabbt var man hittar en viss typ av inspiration och var man hittar en annan! 🙂

 • Therese skriver:

  Jag hoppas verkligen inredningsbloggar är på uppgång. Hade varit kul. Läser ca 3-4 st per dag fast inte samma utan lite olika.
  Tycker att inredningbloggar har en varmare känsla än modebloggar.

 • Iris skriver:

  För rolighetens skull så kollade jag på bloglovin och räknade hur många inredningsbloggar jag följer.. 96 st blev det 🙂

  kram /iris

 • Ulrica skriver:

  Kollar nog på rätt många varje vecka men läser det gör jag inte … jag är mest intresserad av att titta på bildern, få inspiration inte så intresserad av människorna bakom … Är det hemskt?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.