Annons

Trendspaning: Bauhausstolarnas revival

Det tenderar att spridas smittsamma virus via inredningsmagasinens hemma-hos-reportage och val av favoritstolar mellan årtiondena. Jag tycker mig sedan länge ha tittat mig mätt på Sjuan- och Myran som var magasinstylisternas darlings under slutet på 90- början på 2000-talet. Och nu börjar jag få samma trötta feeling för alla homestylade reportage med Eames skalmodeller och Wegners Y-stolar också. Man har liksom sett dem nu. Kan de inte hitta på något nytt snart, kan tyckas? Eller variera sig lite, så att man inte tjatar sönder älskade klassiker. Men. Nu när det verkar som om de hittat en ny gunstling vet jag inte vilket ben jag ska stå på. Minns ni de här? Bauhausstolarna med kromade ben som gav rutig rumpa om man satt för länge? De verkar göra comeback. Banne mig om man inte ser dem överallt just nu. Här i en homestylad lägenhet från Lagerlings. Vi får väl vänta och se. Kanske blir de 10-talets nya älskling?

Foto: Lagerlings.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Absolut! De ligger i tiden och rotting är så snyggt i diverse sammanhang. Jag tror att vi bara kommer att få se mera av denna stol.

 • Jenny skriver:

  I den miljön på bilden framhävs stolarna som rätt snygga, annars är det diss på dom tycker jag… big time!

 • Lotta skriver:

  Jaaa, jag tycker dom är fantastiska!!! Vi hade svarta såna i köket när jag var liten 🙂 Frågan är bara vart dom tog vägen…

 • Tella skriver:

  nä usch så hemska. blev det en spricka i de så klämde man sig och så fick man kasslerstjärt. hoppas de håller sig borta länge.

 • Martina skriver:

  Känns verkligen som att det är miljön som gör stolen i det här fallet. Jag gillar den inte!

 • Hanna skriver:

  Jag känner allergiska reaktioner direkt! Även om en stylist kan få dem snygga i vissa sammanhang är jag nog en motståndare till dessa "hemskheter"… 🙂

 • Bodil skriver:

  Spontant säger jag nej tack. Men det vore ju knappast första gången som jag skulle omvändas så vem vet.

 • Axelina skriver:

  Oh nej, vissa möbler bör inte bli "inne" igen..

 • Vad kul, jag har sparat just den här bilden i inspirationsmappen. Dels för golvet, men även för stolarna. Samma tanke har nämligen slagit mig. Vi får vänta och se. Jag gillar i alla fall dessa stolar med gung.

 • Håller helt med dig!

  Det går inflation i "märkes" stolar och andra prylar, bara för att man har pengar så kan man "köpa sig en stil".
  Mycket roligare med egna saker, saker som man ärvt eller hittat på loppis, mer unika saker helt enkelt

  Må gott och ha en bra start på veckan

  Maliin

 • anna skriver:

  jag sitter på en just nu – åh herrejöss vad jag alltid har avskytt dessa stolar. men glad mannen ska bli om jag blev omvänd (men det krävs nog en hel del för det…)

 • Emma skriver:

  I så fall har jag två till salu i barhöjd.

 • Anna-Karin skriver:

  Jag säger nej för egen del, men det är befriande att se lite nygammalt som omväxling. Har nyligen gått igenom en jättehög med Hus&Hem från 90-talet och då verkar det mest vara Sjuan och Myran som gällde årtiondet rakt igenom.

 • Proforma - Irene skriver:

  Det är kul att se hur inredning (och mode) bara går runt, runt och nu nosas det på 80-talet, klart jag minns dom! Vi köpte fyra sådana 1982 och hade dom länge… verkligen länge, så jag är väldigt mätt på dom och tror inte jag ändra mig. Fast jag måste medge att dom var sköna att sitta på!
  Förresten… kom just på att vi faktiskt har dom kvar ute i förrådet! Kanske Blocket nästa…

 • Lili skriver:

  nää hoppas inte de, rutig rumpa är ju ingen hitt.. Sen vet jag inte om jag tycker att de är så snygga heller!? Inget som får bo hos mig iaf :p
  Trevlig kväll!

 • Sara skriver:

  Tycker att stolarna är fantastiskt snygga. Min storasyster hade en när vi var små och dom är så coola och stilrena.

  I like,
  Sara

 • Johanna N. skriver:

  Spot on! Jag tror verkligen det är dags för en ny era vad gäller stolval hos stylisterna. Är sjukt trött på wegner-myran-sjuan-eames-rabblandet som tidningarna håller på med. Värre än värst är de FEJKADE myran/sjuanstolarna som syns på Hemnet överdjävlaallt.

 • Lotta skriver:

  Haha, rätt kul faktiskt att du skrev detta, jag skrev på min blogg för en tid sedan om dessa, tror oxå starkt på en comeback. Skaffade mig 4 st för en tid sedan och än kan man köpa dem väldigt billigt.

 • Pethra skriver:

  Klockren iakttagelse! 🙂

 • Emma skriver:

  Huuuu… Vi hade de där stolarna under min uppväxt. De är både fula och obekväma. Men visst, de syns överallt igen.

 • Ida - Decoria.se skriver:

  Huh! Växte upp med desa stolar i köket och minns mer än väl mönstret man fick på låren om man hade kjol eller kortbyxor.

  Men man ska aldrig säga aldrig, vet av erfarenhet att jag kan ändra mig snabb. Ena dagen får jag rysningar, nästa är det lite cool att den är ful, den blir fulsnygg och rätt som det är kan jag tänka mig den hemma hos mig. Men, men, jag är nog inte där riktigt än.

 • Per skriver:

  Gillar verkligen den stora lampan ovanför bordet. Dock är den väldigt dyr men riktigt fin, italiensk design antar jag.

 • caroline skriver:

  Grymt snygga! Hittade dem på Tradera och hade jag bott närmre Tyresö (bor i Malmö) hade jag budat på dem här:
  ___________________________________-auktion_302532_112006065″ rel=”nofollow”>https://www.tradera.com/Matbord–4-stolar-___________________________________-auktion_302532_112006065

  Förstår inte varför budet inte är högre än 2 kr. De är fantastiska.

 • Per Andersson skriver:

  Älskar dessa stolar! Både utseendemässigt och gällande bekvämlighet. I dagens moderna högblanka vita kök, med kromade handtag och parkettgolv, gör dem sig mycket bra till vita bord.(Rotting ger ett luftigare intryck än myran och sjuan). Jag har själv denna kombination, till ett runt vitt bord med boklist och en äggskalsfärgad tapet. En varm och behaglig mix av vitt, trä och krom.

 • Anna skriver:

  Jag växte också upp med dessa stolar i föräldrahemmet. För några år sedan kom jag att tänka på dem igen och frågade päronen var dom hade tagit vägen och som tur var fanns dom sparade på vinden. Nu står dom i mitt vardagsrum och himla glad är jag för det.

 • Sandra skriver:

  Tänk vad rätt du hade Frida! 🙂 Såhär 11 år senare kan man ju konstatera att de fick ett rejält uppsving.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.