Annons

London på fem fingrar

Innan jag hoppar på planet från Heathrow tänkte jag sammanfatta mina fem bästa besöks- och shoppingtips i London, för dig som är intresserad av inredning och design. En ”miniguide” som kanske kan vara intressant om du planerar en resa hit inom kort och vill passa på att se mer än de klassiska servärdheterna. Det här är också några av de stopp vi gjort under helgen. Även om två dagar går ganska snabbt så känns det som om vi hunnit med en hel del. Innan ni scrollar vidare vill jag bara flagga för att jag kommer vara på kurs måndag och tisdag nästa vecka. Det finns med andra ord risk för att det blir glest mellan inläggen ett par dagar framöver. Men om inte annat så ses vi igen på onsdag, i vanlig takt.

1.) The Saatchi Art Gallery, Kings Road Chelsea
Reklamguryn Saatchi & Saatchi har köpt en gigantisk byggnad, totalrenoverat och byggt om huset till ett stort galleri fyllt med det senaste inom modern konst. Fritt inträde. Garanterad inspiration.


2.) Liberty, i närheten av Carnaby Street
Tänk dig NK, inslaget i en storblommig tapet. Det här är ett halvgalet varuhus i fyra våningsplan, fyllt av produkter från både välkända preimumvarumärken och yngre ”up and coming” ditos. Kreativ butiksexponering skapar en fantastiskt inspirerande och shoppingvänlig miljö.


3.) Antrophologie, finns både på Kings Road och Regent Street
Urban Outfitters Anthropologie finns på två olika ställen i London. Båda butikerna bågnar av inspiration på alla håll och kanter. Kolla bara in hur trapporna, som förbinder de olika våningarna med varandra, har klätts in i levande växter. Häftigt! Här finns både kläder, smycken och inredning i en salig blandning. I både bokstavlig och bildlig bemärkelse. Det känns som att komma till himlen.


4.) The Conran Shop/The Michelin Building + restaurang Bibendum, Fullham Road
Gillar man design får man inte åka till London utan att ta ett stopp på The Conran Shop vid Fullham Road. Ligger cirka 40 minuters promenad från centrum, och den kan du ta genom vackra parker, Buckingham Palace och överklasskvarteret Belgravia. Det gamla Michelin-huset har otroligt fina blyinfattade fönster från husets ursprungstid, en restaurang vars mat inte kan beskrivas med ord (förutom ”dyr” då, möjligtvis) och en underbar inredningsbutik i bottenplan – fylld med bästa av det bästa från designvärlden, utvalt av Terence Conran. Får du inte med dig möbler på planet så kan du i alla fall botanisera i bokavdelningen och tavelgalleriet. Där finns en diger samling inspirationsböcker och väggkonst.


5.) Primark, längst upp på Oxford street
Även om jag själv får stressutslag av den här butiken (det är så mycket folk härinnne att man knappt tar sig fram – allt går i snigelfart!) så kan jag tänka mig att det är ett shoppingtempel av rang om man gillar att fynda och är begåvad med en stor portion tålamod. För även om det går långsamt att mosa sig runt i gångarna så har Primark skruvat upp tempot i begreppet ”fast fashion” med en sådan hastighet att man blir helt yr i huvudet. De har trendiga lågprisplagg med billigare priser och högre modegrad än H&M någonsin kan drömma om. Dessutom säljer de även inredning och accessoarer för hemmet till en lika obegripligt låg peng. Så, man kan utan att ljuga säga att Primark levererar på löftet ”massmode”. Med besked. Ett litet plus måste de få av mig för att de använder svenska Lisa Bengtssons tapet Familjen i skyltfönstret just nu!

Kategorier:

Kommentarer

 • Lili skriver:

  kul att du gjort en liten shoppingguide, skall definitivt titta in på de ställena när jag besöker London..
  Ha de så bra!

 • Skönt Hemma skriver:

  Tack för alla Londontips! Ska läggas på minnet:)

 • Martina skriver:

  Bra tips! Gillar Liberty, men aaavskyr Primark…. Ullaredsvarning där tycker jag… 😉

 • Linas inredning skriver:

  Åh, det är ju inte så att man blir mindre sugen på att åka till London precis. Tack för tipsen! Hoppas jag får möjlighet att åka dit någon gång 🙂

 • Hade jag kunnat hade jag satt mej på planet NU, och kollat in dina tips !

 • Tack för finfina tips. Hoppas på en resa dit inom kort.

  :::Sofia:::

 • Cowshed - Londontips! skriver:

  När du står vid Liberty, precis där bilden är tagen, och går in på en tvärgata till höger finns en butik som heter Cowshed. De säljer ekologiska badprodukter och doftljus, och har de mest fantastiska förpackningar och namn, Dessutom luktar de underbart!! Jag tror halva min shoppingbudget gick åt där inne…

 • Liberty – där skulle jag vilja vara just precis nu 🙂 Det låter som om det var några härliga dagar i storstaden!

 • Vilken rolig idé! 😀 Ska ta en titta på din guide nästa gång jag besöker storstaden =)

 • Johanna N. skriver:

  Underbart! Vad härligt det verkar ha varit!

 • smäm skriver:

  vad snyggt dom skyltat i primarks skyltfönster. det var inte så snyggt i plymouths primark när jag bodde där 🙂 älskar london så tack för tipsen!

 • Kajak-Rille skriver:

  Kul med London!

 • Elin skriver:

  Tack för bra tips!
  Härligt med Lisas tapet Familjen – fast sitter den inte uppochner??

 • Elin skriver:

  Tack för bra tips!
  Roligt med familjen – fast sitter inte tapeten uppochner??

 • Piffiga Tjejen skriver:

  Åh vad härligt med en spontan London-trip!

 • Frida skriver:

  Elin:
  Du har rätt, den är ju uppochner! Det var observant av dig 🙂

 • Vilken härlig guide!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.