Annons

Pyttan Åbergs krukmakeri

Fantastiska Skåne har så många fina krukmakerier att man kan bli alldeles kollrig för mindre. Ifjol påsk var jag på Konstrundan i Hovs Hallar och besökte Bissa Segersson och lite senare den sommaren blev det ett besök i Mölle vid deras fina krukmakeri. Båda tillfällena slutade med digra inköp och vackra vardagsting som nu används flitigt. I vår skulle jag vilka ta en tur till Pyttan Åbergs krukmakeri strax utanför Ängelholm. Hon gör fantastiskt fina muggar, karaffer och fat och ja allt möjligt tjusigt med en lantlig touch. Det är lite Urban Velvet över det. Och jag gillar massor. Faktum är också att Pyttan parallellt med de egna produktionerna även tillverkar en hel del av det fina som säljs i Mölle. Kul kuriosa!

Foto: pressbilder Pyttan Åbergs krukmakeri, Ängelholm

Kategorier:

Kommentarer

 • Martina skriver:

  Häftigt! Ser otroligt fint ut, speciellt de översta krukorna.

 • Johanna N. skriver:

  Älskar den lilla bucklan i karaffen! Jättefina saker!

 • Riktigt fina krukor, jag skulle kunna tänka mig de översta med färska örter i.

 • Nina skriver:

  Konstrunda låter kul. Det vill jag också åka på, varför har man inte sånt i Norrland?

 • tinajo skriver:

  Ljuvliga krukor – skulle gärna ha ett antal här hemma. 🙂

  (din blogg "tuggar" väldigt mycket för mig när jag kommer in på den och när jag vill kommentera, både när jag går in hemifrån och från andra datorer. Ville bara säga till om det är så att det är något problem som går att fixa)

 • Riktigt fina grejor !

 • M skriver:

  Jättefint! Blir en utflyk till alla dessa fina krukmakerier i sommar känner jag på mig, som jag också spenderar i Bjäre-trakten. Längtar efter härliga krukor till balkongen!

 • Lina skriver:

  Så fina spillkum hon gör! Skulle inte tacka nej till ett. 🙂
  Har länge drömt om att åka "konstrundan" och blir det inte nu så får det väl bli när jag är pensionär. Bättre sent än aldrig, typ. 🙂

  Önskar dig en finfin påsk – kära Frida!
  Kram Lina

 • Vilka fina krukor! Perfekta för pelargoner och kryddor! Kan också tipsa om Capellagården på Öland där man kan hitta finfint hantverk.

 • Underbara! dom här har jag aldrig sett innan. jag älskar som gråa! superfint :)Vad kostar dom?

 • lena asterhag skriver:

  Fantastisk fina alster!!!
  Detta kommer att bli succe!
  Lena i Helsingborg

 • Louise Selwon skriver:

  Vilka läckra keramiska bruksföremål! I like!

 • Sara skriver:

  Supersnyggt och känns helt rätt i tiden med den lantliga trenden. Kan man köpa via nätet?

 • Kikar in och passar på att önska dig en alldeles underbar påsk!

 • Pethra skriver:

  Glad påsk, Frida! Igår skulle jag förklara något för en person och använde ordet "trendenser". Jag visste precis vad det betydde, och vad jag menade, det var först när jag läst det jag skrivit efter att jag skickat iväg det som jag insåg att ordet egentligen inte "finns"! Snyggt jobbat, Frida, nu får Du oss att använda ett nytt ord! 🙂

 • Gunilla & P-O skriver:

  Riktigt fina saker. Måste titta in vid nästa besök i Ängelholmstrakten.

 • Å vilka underbara krukor, skulle gärna sätta en perlagon i en sådan! Kul!

  Anna

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.