Annons

Musselmalet Mega firar 10 år

Den danska designikonen Royal Copenhagens serie Musselmalet Mega (den allra finaste önskeservisen) fyller 10 år i år och firar 2010 med att lansera nya delar. Just nu pågår en utställning med dessa nyheter på Designgalleriet vid Odengatan i Stockholm, där man också har tolkat filmatiseringen av Alice i underlandet med en uppdukning av Mad Hatters teaparty. Så passande då att Johnny Depp (som spelar huvudrollen i filmen) håller i en tekanna som är väldigt lik Musselmaletorginalet på en av bioplanscherna, inte sant? Kan det verkligen vara en slump? I vilket fall står Musselmalet högt, högt, högt på den personliga önskelistan och vad passar väl då bättre än att lägga in dessa fina bilder på Royal Copenhagens servis, som slutvinjett på min egen födelsedag. Fotograf Morten Holtum. Nu ska jag ägna mig åt tårtätande. Ha en fin kväll!

Foto: Morten Holtum

Kategorier:

Kommentarer

 • Grattis på födelsedagen!

 • Sandra Nolgren skriver:

  Grattis! Håller med om att servisen är kanonfin, synd bara att den är så fasligt dyr. En kopp för drygt 800 kr. Funkar inte om man är så klumpig som jag.

 • Louise Selwon skriver:

  Har besökt Royal Copenhagen utställning i Köpenhamn en gång i tiden. Det var en upplevelse! Fina bilder! /Louise

 • Anonym skriver:

  Den är riktigt fin och blått står sig alltid klassiskt på porslin.
  Kör Frida! 🙂

  Kram

 • Lilla Kullan skriver:

  Vackert porslin det där.:-)
  Stina

 • Nickan skriver:

  Grattis på födelsedagen!!

 • Punctuation Mark skriver:

  Beautiful!!! hope you enjoyed your day!

 • Ingelöf skriver:

  Grattis en dag i efterskott! 🙂

 • Lina skriver:

  Grattis i efterskott Frida! Hoppas att du blev firad riktigt ordentligt =)

 • Lina skriver:

  Grattis, grattis!
  Jag tyckte också att tekannan såg ut som Musselmalet (i filmen syns det tydligare, då Alice t.o.m. hoppar ner i kannan) men lite research ledde mig till en annan porslinsfabrik: https://desperatedesigners.blogspot.com/2010/03/nyskapa-eller-harmapa.html

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.