Annons

Måla en jordglob

Den utländska bloggaren Abbey på Aestetich Outburst visar ett smart sätt att återvända en äldre jordglob och göra den dekorativ med hjälp av lite färg och schabloner. Hon har målat den vit, men sparat bokstäver som formar ordet ”this”. Riktigt fint! Tipstack till Helena.

Foto: Aeastethic Outburst

Kategorier:

Kommentarer

 • Vilken bra idé, det blev riktigt dekorativt! Jag blir så faschinerad över alla fantastiska idéer som folk kommer på, kul att få ta del av dem emellanåt.

 • Ylva skriver:

  NEJ! Inte förstöra de gamla, fina jordglobarna. De är så svåra att få tag i. Nu mer finns bara fula, plastiga om man inte har tur att fynda på loppis, men det är ovanligt. 🙁

 • Riktigt fint, bra tips!

 • Fröken Amina skriver:

  Åh, vad fint!! Nu ska jag ta fram den gamla globen som åkt till förrådet för många år sedan. Underbart tips. Tack!

 • Lina skriver:

  Fiffigt! Tänk att det finns så många påhittiga där ute… 🙂

 • Anna Skata skriver:

  Coolt!

  Vet dock inte om jag skulle våga mig på att måla över en gammal rackare. Det är någonting magiskt med dem…

  Ha en fin dag – i solen?

  Anna

 • lina skriver:

  fint!

  jag använde trendeser som ett ord igår, ingen regerade på att det skull vara något konstigt med det 🙂

  trevlig tisdag i vårsolen!

 • Snyggt! Men jag tror inte att jag skulle våga. Det skulle vara om jag hade en som var väldigt sliten. För jag gillar ju dessa gamla ting!

 • Den är underbar. Jag skulle vilja ha tre sorters glober i en grupp. Få se om sommaren ger tiden. 🙂

 • Lilla jag skriver:

  Blev verkligen fint!

 • Martina skriver:

  Verkligen jätte fint och så enkelt… Tack för tipset!

 • hej hej=)

  Men GUD vad snyggt det där var!!! verkligen WOW effekt!! Nu vill jag hitta en gammal jordglob att måla på=)

  Jag skriver ju också om inredning, ikväll börjar jag med en kategori som heter inspirerande bostäder och först ut är VÄRLDENS coolaste lyxyacht!! Åh, när jag såg den önskade jag verkligen att jag vore miljardär, hehe…

  Kramar från mig!

 • Men gud så snyggt!!! Nu ska jag jaga jordglob!

 • henrik skriver:

  tack för en grym grymt bra blogg!

 • Magnus G skriver:

  Jag förstår inte poängen med att skriva "this" så där på en jordglob. Kanske är poängen just att det
  inte finns någon poäng – och bara dumt.
  Men som någon antydde är det obegripligt hur billigt plastiga (spec stativet) man gör jordglober numera – har tillverkarna blivit dumma i huvudet? Och dyra är de ändå. Med de priserna kan man kosta på sig metallstativ åtminstone. Tidigare jordglober med metallupphängning kunde man dessutom ofta rotera på flera ledder. De var också ganska billiga
  även omräknat till dagens penningvärde. På 80-talet
  såg jag t.o.m de där jättestora barskåps-globerna (golvmodell) säljas för 500 – 1000 kr på "Kartcentrum". För 60 kr köpte jag där också en kardanskt upphängd glob (metallstativ naturligtvis)
  med belysning och topologisk / politisk karta. Det var tider det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.