Annons

Intervju med mig i senaste Residence

I senaste numret av favorittidningen Residence finns jag med i en större artikel där jag och några till har intervjuats om vår syn på ”God Smak”. Intressant ämne, för vad är egentligen bra och dålig sådan. Och vem har rätt att definiera begreppet? Ni får ursäkta att jag ser osedvanligt sur ut på bilden, men så blev jag också tillsagd (på fullaste allvar) att inte le när kameran togs fram, vilket inte direkt är min bästa gren. Och det märks. Jag ser lite obekväm ut. I vilket fall är artikeln, som skrevs av Imke Janoschek, riktigt rolig och läsvärd så jag får bjuda på citronminen. Skynda köp innan tidningen tar slut i hyllan! Har du redan läst den är jag såklart nyfiken på hur du ser på frågan. Vad är god och dålig smak för dig?

Foto: Skärmdump av Residence samt foto av Danieljalmbratt.com

Kategorier:

Kommentarer

 • Emelie skriver:

  Vilken underbar framsida! Hoppas den ligger i brevlådan när jag kommer hem från Sthlm på fredag 🙂 Du gör dig ju skitbra på bild! Absolut inget o be om ursäkt över! Må gott! Kram Emelie

 • Camillasnyahem skriver:

  Snygga skor Frida!

  Ja, vad är god och dålig smak? Svårt att svara på i en kort kommentar men det är ju så individuellt. Man kan ju inte fylla sitt hem med designklassiker och påstå sig ha god smak, det fungerar inte riktigt så tycker jag… Jag ska köpa tidningen (trots att den inte riktigt faller mig i smaken) för att läsa om dig, superkul att du är med!

 • Josie skriver:

  Förlåt, detta är en inredningsblogg och inte en modeblogg och det är ju därför jag följer den, men jag MÅSTE fråga vart skorna du har på bilden kommer ifrån? För dem var verkligen snygga 😀 Hade varit supersnällt 🙂 Kul förresten att du är med i Residence, tyvärr har jag inte den tidningen längre, för jag tycker det är alldeles för mycket reklam i den, plus att allt i den är SVINDYRT.. jag vill gärna ha lite budget-tips blandat med dyr design 🙂 Men kanske jag köper den för att läsa artikeln som du är med i. /Josie

 • Åh vad roligt! Blir att köpa tidningen imorgon!

 • Proforma - Irene skriver:

  Vad kul, då får jag en anledning att köpa tidningen…

 • It's a house skriver:

  Spännande, måste genast springa till tidningshyllan!

 • Louise skriver:

  God smak för mig handlar inte att välja rätt inredningsstil eller köpa senaste designmöbler. Det handlar om att kunna skapa ett hem som känns trivsamt, harmoniskt och personligt. Hur man kombinerar färger, former och proportioner. Det är inte så enkelt alla gånger men den som lyckas med det har god smak. /Louise

 • Karin skriver:

  God smak är vad man trivs med i sitt eget hem.

 • Jag håller med, det är en rolig artikel som sätter fokus på spännande frågor. God smak kan vara många saker. För egen del tycker jag att man inte behöver tolka det som en ängslig stilsökare som bara vill ha det som är "rätt" enligt en norm. För mig är god smak kanske mer av en stil, en känsla, en linje, en riktning, ett förhållningssätt. Dålig smak tycker jag är att låta stora delar av hemmet bli ett karbonpapper på andras. Det blir alltid bäst om man tänker lite själv också.

 • Madeleine skriver:

  Jag tycker du och din stil ær ett ypperligt exempel på god smak !
  so keep up the good work 🙂

  Hælsningar från København

 • Purple Area skriver:

  Satt precis och läste den intervjun, bra svarat, håller helt med dig. God smak klingar väldigt mycket en känsla av att det finns något som är rätt eller fel, och vem ska bestämma det?

 • Piffiga Tjejen skriver:

  Kul! Då får jag springa till affären och köpa tidningen 🙂

 • FRÖKEN KUMLIN skriver:

  Jag tycker det var en väldigt fin bild på dig, du ser eftertänksam ut. Ska kila in på pressbyrån och hugga ett ex på lunchen (enda stället i kommunen som säljer tidningen) det är väldigt intressant det där med vad god smak är.

 • Tingelings-Soifa skriver:

  Härligt omslag och fantastiskt snygg bild på dig, den borde du ha på din blogg.
  Ja, vad är god smak? Den som får till ett personlig, rofyllt och trivsamt hem enligt min smak, den har god smak…

 • Kristina skriver:

  grattis till artikeln! Du ska inte vara för hård mot dig själv gällande bilden, jag tycker den blev bra!

 • jenny skriver:

  måste komma ihåg att köpa dennär jag är på affärn nästa gång.

 • Lina skriver:

  Du ser inte sur ut – du ser söt ut! 🙂

  Ja det där är en intressant fråga. I mitt tycke handlar det mer om att hitta sin egen smak än att den är dålig eller bra. Jag själv har en egen, tydlig och personlig smak, men kan komma in i andras hem och känna "JA" trots att det inte är i närheten av vad jag själv hade valt. Jag inspireras av andras personliga val och sätt att inreda och det märks alltid när någon känner sig osäker och inte riktigt hittat fram till sin egen smak.
  Sen om det är dåligt – nej, det kan jag ändå inte tycka. Det finns väl inget rätt och fel.

 • Sandra skriver:

  Gud vad spännande, det här numret måste jag köpa.

 • Heddie skriver:

  Åh vad spännande, ska faktiskt köpa tidningen och läsa intervjun. Du är jätte stilig på bilden, gillar den kortare frisyren!

 • Camilla skriver:

  Hehe.. jag reagerade direkt på minen. Du brukar alltid se så strålande glad ut.. så detta var inte riktigt vad man är van vid 😀

  GOd smak.. svår fråga. Men jag är glad över att alla inte ha samma smak. Tänk vad tråkigt det hade varit. Och ibland när jag är hemma hos ngn som kanske inte riktigt har det osm jag vill ha det i mitt hem så brukar jag tänka på att detta är god smak för denna personen.. och det viktiga är att man trivs. För dålig smak är nog när man försöker sätta sin smak helt efter ngn annan..
  Sen att man faller i fällorna ibland.. hmmpf.. 😉

 • Maria skriver:

  Dålig smak är för mig när man kopierar en stil eller ett koncept rakt av utan personlig stil. God smak är när man vågar göra det motsatta, ha en personlig stil men samtidigt lyckas skapa ett hem som är harmoniskt, välkommande och inbjudande.

 • bea skriver:

  Jag känner mig extremt löjlig som frågar vad det är för jeans du bär när det här är ett forum för något helt annat. Men du ser ju helt fantastisk ut i dem! Jag har letat stan runt efter ett par jeans i den stilen..

 • Haha, jag reagerade också på minen – för att jag tyckte att du såg ovanligt avslappnad ut! Där ser man så fel man kan ha.

  Jag har inte läst artikeln, men är också fascinerad av god smak och vem som definierar den. Skrev en uppsats om det en gång, fast då handlade det om medier, och läste mycket av Pierre Bourdieu och hans tankar om det "kulturella kapitalet". Kul läsning för den intresserade!

 • Gaah! Här sitter jag på hotellrummet och prenummerationen ligger hemma i Kalmar… men den som väntar på något gott! Det Ska bli kul att läsa. Finfina dosor fresten!
  Kram

 • Materielltjej skriver:

  HHHHmmmmmm…. Smak och/eller/inte smak är ett i-landsproblem, trivs man och har det trivsamt så är det ju toppen oavsett.
  Har kommit på migsjälv att racka ner på dem som köper färdiga vepor på Hemtex och sedan matchar ett helt rum efter det, så ser det ju ut i de flesta svenska hem, även i personers hem där de tycker sig vara en finsmakare på inredning. Det är dålig smak för mig, eller feg smak, men samtidigt värdesätter inte alla inredning lika högt heller som annat i livet, utan har det "trivsamt" ändå på ett annat sätt. Så vem är jag eller ngn annan att döma vad som är bra eller dålig smak egentligen

 • Alexander skriver:

  Ja vad är god smak egentligen. God smak är vad man själv tycker om, dålig smak är vad man inte tycker om, eller? Smaken är som baken!

  Ha en fin kväll

  /A

  http://www.maxiander.se

 • smäm skriver:

  vad kul! väldigt snyggt omslag och fin bild på dig (snygga skor:)

 • Malin skriver:

  Hej,
  Jag fortsätter på Beas spår… Var kommer jeansen och skorna från? Gott tecken på god smak!

 • Sanna skriver:

  Vilket härligt vårigt och inbjudande omslag! Måste köpa!
  PS. Bilden på dig är jättefin Frida 🙂

 • jannice skriver:

  Men gud så skoj. Ska genast kasta mig över tidningen! GRATTIS!! Snygg bild på dig oxå!!

  Grym!
  Kram Jannice

 • TE BJÖRNE skriver:

  Grattis ! Önskar dig fortsatt framgång 🙂

  PEACE

 • Punctuation Mark skriver:

  I can't buy the magazine but taste is such a subjective thing that varies from one place to the other bu the one thing that remains constant is that when you are in a space and you feel good then it means it was well designed and with good taste… hope you're having a nice weekend!

 • Therese skriver:

  Jag arbetar på ett kommersiellt modeföretag, och vi hade på en parameter som vi skulle fylla i inför utvecklingssamtal hur modemedvetna vi var. Men hur mäter man det mellan 1-10? Nej, det säger sig självt, det är allas personliga smak. Är det den personen som bara handlar 2nd hand och genom det skapar en egen stil, är det den personen som köper allt det senaste på H&M, är det den personen som enbart handlar designerlabels…?!
  Jättesvårt! Som tur är har de tagit bort den parametern och vi behöver inte längre placeras in i ett "modefack".
  God smak för mig är en person med utstrålning som vågar stå på egna ben!

 • saravillfara skriver:

  Jag såg omslaget i en annan blogg, och gillade vad jag såg. Nu när du berättar att du är med, så måste det bara bli ett köp. Ska bli spännande att läsa mer.
  Ha en härlig helg, Frida!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.