Annons

Going Gray på Svenskt Tenn

Innan jag åkte iväg med Alcro i lördags passade jag på att svänga förbi Svenskt Tenn för att kolla in utställningen Going Gray som sammanställts av illustratören Mats Gustafson och designern Ted Muehling. Den återhållsamt grå färgskalan ska spegla behovet av lugn som kontrast till alla impulser från stadslivet. Själv tycker jag det verkar som om betongrufft och grå toner har blivit den nya kaffelattefärgen som var så populär ett tag. Grupperingen av de fina ljusstakarna på soffbordet kan gärna få komma hem till mig.

Foto: pressbild Svenskt Tenn

Kategorier:

Kommentarer

 • Kajak-Rille skriver:

  Svenskt tenn, det är fina grejer…

 • Jag gillar svanarna !!!!!!!och gråa toner

 • Lina skriver:

  Det här gillar jag! Svenskt Tenn är ett exempel där en utställning aldrig blir fel.

  Ha en fin vecka!

 • Hm, det kan nog stämma att det är den nya kaffelattefärgen. Jag som precis är i startgroparna för att måla en vägg grå… Ja, ja det är bara att gå med den stora (gråa) massan!

 • Anonym skriver:

  Grått passar inte mig. Vi ångrar fortfarande att vi bytte ut vår hjärta-röda hallvägg mot en elementgrå. Jättetrist. Inte alls "neutralt" som vi tänkte. Fast det är ju rätt lätt att måla om… Ljusstakarna älskar jag!

 • Väggarna är redan greyade i min butik;) i olika grå toner. Gjorde det för ett par år sedan, men funderar nu på måla några väggar vita.
  Svårt det där att ligga rätt i tiden med alla trender.

 • Tingelings-Soifa skriver:

  Soffbordet och svanarna får gärna komma hem till mig!

 • Skönt Hemma skriver:

  Även jag var en av besökarna i butikens myller i lördags. Stod och beundrade soffbordet på bilden länge och väl, men det blev endast lite tyg och brickor i påsen med hem.
  Älskar den gråa och ruffiga trenden som råder just nu…

  Ha det gott!

 • Vad fint med grått! Skulle gärna ha turkosa nyanser till den färgen också.

 • Soffbordet och ljusstakarna var riktigt fina:) Dom hade passat finfint i mitt vardagsrum 😉

 • Lina skriver:

  Oh, jag älskar svanarna på väggen. Nu fick jag inspiration!

 • Rebecca skriver:

  Ja själv är jag kanske en lite mer färgsprakande än grå person när det kommer till inredning (och mkt annat). Men Mats Gustafsons grejer. GUD så fina de är! Han är en akvarell-virtuos! Love it!

 • robin hood. skriver:

  Hejsan trevlig blogg du har!
  Jag har en ny designutlottning i bloggen som avgörs ikväll och det är gratis att delta.
  leta upp inlägget 'designutlottning 2' så kan du delta genom att kommentera att du vill vara med!
  Kan koda in den åt dig ifall du vinner, om det önskas.
  kram.

  Hejsan trevlig blogg du har!
  Jag har en ny designutlottning i bloggen som avgörs ikväll och det är gratis att delta.
  leta upp inlägget 'designutlottning 2' så kan du delta genom att kommentera att du vill vara med!
  Kan koda in den åt dig ifall du vinner, om det önskas.
  kram.

 • Solåkra skriver:

  Jag tycker att den här utställningen är en av de bästa Svenskt Tenn haft på länge. Det känns väldigt svenskt tennigt fastän det mest var olika grå nyanser. Du fångade hela känslan i bilden… som vanligt

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.