Annons

Lördagspyssel

Idag virvlar snöflingorna ner över Göteborg och klär in hela stan i ett vitt djuddämpande täcke. Trädgrenarna utanför fönstret bugar sig av tyngden och min vårlängtan vet inga gränser. Ska det inte gå mot varmare tider nu? Var tog den sköna vårkänslan med takdropp, doften av tinande snö och bara gator vägen? För att pigga upp mig lite har jag ägnat dagen åt att pyssla om mina pelargonskott. Jag har planterat om några ”Mårbackor” som övervintrat inomhus och några sticklingar som jag packade ner i resväskan innan vi åkte hem från Marocko. Återigen kom Caroline Wetterlings växthus Gro till pass. I den lilla glasbubblan blir skotten som små stilleben på fönsterbänken medan de växer till sig och får rötter. Jag köpte min på Krypton Form i Göteborg men den finns även på Svenskt Tenn och Röhsska Muséet.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Då har våra dagar varit identiska. Bortsett från marocko,då. Trevlig fortsatt helg!

 • Karin A skriver:

  Känner igen mig i din längtan! 🙂 Det är inte klokt vad det snöar och har snöat. Det var problem att ta sig runt inne i Göteborg idag. Fin form på det lilla växthuset!

 • Camilla K skriver:

  Jättefin liten glasbubbla som jag aldrig sett tidigare och som jag väldigt gärna skulle vilja ha. Ska se om jag kan få tag på en likadan! Förstår om det blev så gott som en chock att komma hem från Marocko till denna vinter. Vi har sjukt mycket snö här i Motala nu!!

 • Camillasnyahem skriver:

  Vad fint det var! Hoppas du har det bra i snöyran! 🙂

 • Mrs. b skriver:

  Åh, så vackert!
  Här verkar snön aldrig ta slut. Mycket snöskottning blir det (ja, för maken vill säga…)
  Men jag har faktist redan noterat vår i form av gröna knoppar och fågelsång! 🙂

 • Camilla skriver:

  Vackert!!

 • Anette skriver:

  Åh så fint!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.