Annons

Lamino i nya färger

I tider av ekonomisk kris, när utvecklingsbudgeten kanske är knapp eller modet att lägga pengar på riskfyllda lanseringar har skruvats ner till sparlåga verkar många tillverkare i möbelbranschen ta till samma knep. Man relanserar gamla säkra kort, i nya färger. AJ Lampan, Ägget, Sjuan, PH-lampan, ja många är de ”skandinaviska klassiker” som tagit en vända genom färgpytsen för att återlanseras som jubileumsutgåvor eller ”nyheter” på andra sidan. Vissa gör det riktigt bra och blir till och med bättre, andra inte alls. De flesta är ju faktiskt finast som de var. Därför vet jag inte riktigt vad jag tycker om att Swedese släpper de Laminon med nya klädslar i år. Jag älskar ju den gamla klassikern, helst en rejält patinerad sådan i oljad ek och grå fårull. Vad känner du inför sex nya nyanser, hiss eller diss?

Foto: pressbilder Swedese

Kategorier:

Kommentarer

 • C skriver:

  diss! jag kan inte hjälpa det, kalla mig konservativ men för mig kommer laminon alltid vara finast i precis den varianten du nämner. skulle aldrig byta ut min mot någon annan färg. punkt.

 • Martina skriver:

  Laminon ska va grå!:)

 • Samma lika som modebranschen här med. Det är detaljer i fokus och klassiskt mode. Inte mig emot, då jag gillar det. Laminon skall vara grå och i oljad ek tycker jag – eftersom jag har en sådan :). Efter snart åtta år börjar den bli härligt len på armstöden.

 • Henrik skriver:

  Den är så underbart skön att sitta i…

 • Malin Vänersborg skriver:

  För mig ÄR lamino oljad ek med grå fårull i, så nej, inget för mig detta. Föredrar den gammla hederliga:-)

 • Lina skriver:

  Åh vad jag älskar Lamino, den traditionella. En dag ska jag ta mig råd.

  Lina

 • Lina skriver:

  Jag tycker att Laminon skall vara som min – från tidigt 60-tal med infäld teak i armstödet och en skön sandfärgad ullklädsel. De nytillverkade är mycket kantigare i stommen, men de är så klart fina de med.

  Pappas (som numer står hemma hos min bror) är en av de allra första exemplaren och den har en mörkbrun moccaklädsel som är så grymt snyggt sliten att jag inte sett något vackrare. Den är dock inte lika skön att sitta i utan fårkruset. 🙂

  En dag har du en – jag är säker.
  Kram!

 • Johan Andrén skriver:

  Mina föräldrar har nog 7 stycken lamino totalt tror jag mm alla i fel färg enligt mig jag gillar dom helsvarta eller helvita om jag måste välja någon alltså, ingen stol jag skulle köpa som förstahandsval.

 • Sabina skriver:

  Oj oj, stor diss! Hos mig står den klassiska, väl insutten och högt älskad.

  Dock suktar sambon efter med svart ram och svart läder.. är osäker på om han skall få släpa in den i vårt hem 🙂

  I övrigt, tack för en suverän blogg!

 • Linn Davidsson skriver:

  Diss! Det finns inget som slår den klassiska Laminon, helst med en träram i ek med grå fårull.

 • Känns helt överflödigt. Hade jag suttit på en sådan klassiker hade jag varit väldigt noga med att hålla på konceptet för att inte vattna ur det. De här kommer att förväxlas med kopior…

 • Anonym skriver:
 • kersti skriver:

  Tack jag gillar Prins phillips spisskydd min ex svärmor vill ha ett hon är 65+
  kram tack för mig

 • HoppasPåNeutralt skriver:

  Äntligen!

  Hoppas de nu lanserar en neutralgrå variant. Den nuvarande är alldeles för blå. Ek och "neutral"grått ska de va!

 • Per skriver:

  Lamino är en av mina favoriter, så underbart skön att sitta i. Tillsammans med en fotpall till så somnar jag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.