Annons

Följ en möbelserie växa fram

Minns ni att jag bloggade om att EM (fd. Europamöbler) inlett ett designsamarbete med Odd Mollys grundare Per Holknekt? Han har fått i uppgift att skissa fram en egen möbelkollektion. Häromdagen var jag inne för att titta till hans blogg, på kampanjsajtén Ateljén där man kan följa honom och se möbelserien växa fram. Förutom det rent visuella, skisserna och illustrationerna som han bjuder på, så är bara språket en karamell god nog i sig. Eller vad sägs om den här visionen: ” En gråskala, en vitskala, sovrumssitteri, flexibel gästparkering… en matta för snyggt umgänge. Tjockt, bylsigt, välkomnande, rufsigt, sobert med en flavour av flum. Passar det vita rummet, passar det brokiga rummet. Symmetri och assymetri. Men snyggt. Och lite valfrihet. Så vad ska jag säga, vill ju berätta allt men liksom sparar hellre det konkreta lite lite till. Under tiden törs du börja längta efter den där stunden då alla dina måsten för dagen är till ända, och göra plats för den möbel som ska möta din lekamen då du tillåter dig falla, utan ytterligare ansvar. Din belöningsplats. Och ja, du får somna… För om det är ok med dig, ja då är det ok med dig.Aah. I can’t wait to see it. Aptitretande texter is. Och det vill inte säga lite när projektet i fråga handlar om form och design, som ju annars gör sig bäst på bild.

Foto: kollage av skärmdumpar från Per Holknekts blogg på EM

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  EM, inte Europamöbler…

 • [room] by sofie skriver:

  …såå spännande, måste spana in hans blogg! Blir kul att se slutresultatet 🙂

  Hoppas allt är bra!
  / Sofie

 • Caroline skriver:

  Mycket intressant att se hur folk jobbar faktiskt! Alltid inpirerande.

  Missa inte min rapport från Antik & Kuriosamässan!
  Tack för en bra blogg.

 • Den killen borde skriva böcker eller åtminstone kåserier! Också, menar jag, förutom att designa.

 • Sandra skriver:

  Ska verkligen bli spännande att se hur det där ser ut. "Sobert med en flavour av flum", hmmmm.

 • Dahlarna skriver:

  Verkligen härliga & lockande texter! Håller med – ska bli riktigt spännande att se den färdiga kollektionen! Ha en fortsatt bra dag! KRAM!

 • Men åhh… vilken aptitretare. Jag vill se nu!! Det ska bli otroligt intressant hur detta projekt utvecklas. Han´har en enorm kreativitet om man ser till Odd Mollys kollektioner. Mycket intressant!

  Mvh Anna

 • Spännande att se hur möblerna växer fram, även om jag inte är så jätteimponerad av språket… 😉

 • Anna skriver:

  Han är så sjukt begåvad den mannen!

 • Per skriver:

  Skall bli se spännande att se slutresultatet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.