Annons

Årets möbelsnackisar 2010?

Efter varje möbelmässa är det alltid ett par produkter som syns i fler magasin än andra och som diskuteras flitigare i tyckarsoffor av olika slag och som får mest medial uppmärksamhet under det kommande året. Här är fem nya produkter som spås bli årets sådana ”snackisar”.

* Offects Robo Chair av Luca Nichetto

En stol som påminner om människokroppens armar och ben. Eller en robot. Därav namnet får man anta. Robo Chair känns läskig, men snygg vet jag inte. Av någon anledning ska branschens medieelit alltid hypa sådana här skumma tilltag. Inte min kopp te men vem vet, kanske är det mer än en journalisthype som får stående ovationer av ängslighet och faktiskt en blivande modern klassiker? Vad tror du?


* Åke Axelssons stol för Gärsnäs
Miljöstolen från Gärsnäs tar väldigt liten plats när den inte är monterad. Eftersom den därmed tar 80-90% mindre yta än en vanlig stols transportvolym, besparar den också miljön stora mängder koldioxid, förpackningsmaterial och lagringsutrymme. Woods delar är böjda med traditionell basningsteknik för minimal åtgång av virke. Träslaget är lokal rödbok med kontrollerad återväxt. Stolen är byggd för att hålla i många år – även det är bra för miljön. Kommer garanterat vara med i ett och annat kollage på miljötemat i de svenska inredningstidningarna framöver, var så säker.


* Monica Försters matsalsserie för Swedese
Man förstår ju varför den fått namnet Antelope. Graciös och elegant i sin form. Påminner lite om en Wegner, fast i modern 2000-talstappning. Undrar just vad den matgruppen kan tänkas kosta.


* Zeros belysningsnyheter
Belysningsföretaget Zero lanserade precis som tidigare år en hel rad fräcka lampor. Fredrik Mattssons PXL-serie har utökats och populära Carpner har formgett lampan Beam i mattlackad vitt eller rött. Min personliga favorit blev dock Lens. Kärlek. Hur snygg och stilig kan en armatur få vara egentligen?


*Kasthalls skimrande blå matta

Mattleverantören Kasthall som tidigare fick ett nästan smärtsamt genomslag med de kulörta ryamattorna lanserande nu en härligt skimrande kollektion golvprydnader formgivna av deras nya designer Petra Lundblad-Fridén. ”Glimmer” har inspirerats av make-up och ögonskuggor, och blivit en glittrande matta med spännande oregelbunden form och ett nästan omärkbart men vackert mönster. Snyggt!

Kategorier:

Kommentarer

 • Jag gillade faktiskt robo chair, kanske just för att den är annorlunda och sticker ut !!!!!!

 • Nina skriver:

  Antilopserien är ljuvlig!

 • Kasthalls styling är smått magisk tycker jag. Där har man sannerligen lyckats!

 • Men alltså helt seriöst så var den översta stolen nåt av det snyggaste jag sett i designväg. jag vill ha den. Den känns nästan skapad för stilen vi har hemma! Även lamporna längst ner var urhäftiga!! vet du vart de kommer säljas?

  Kram

 • Frida skriver:

  Weronica:
  The work of allas vår favorit Lotta Agaton. Hon är grym!

  Erica:
  Gå in på Zero's hemsida och Offects hemsida så kan du se priser och återförsäljare.

 • Anna skriver:

  Måste bara säga att hela Kastahlls monter var fantastisk. Inte bara produkterna utan också sättet de valde att presentera dem på. Mattor kan lätt bli väldigt tråkigt i en monter men Kasthalls supercoola collage, eller moodboards, lyfte fram produkterna och ökade inspirationen till max. Trendigt kreativt 🙂

 • Jag tokgillar Robo! Men av en i designsammanhang förmodligen lite halvrumsren anledning: jag gillar Star Wars-kopplingen. Allt jag kunde tänka på när jag såg den vita modellen första gången var Stormtroopers 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.