Annons

Tema tavlor: snygga skyltar och museiplanscher

Jag fortsätter på januari månads inslagna tema ”tavlor och väggprydnader”, i min jakt på de perfekta kläderna till mina fyra vita vardagsrumsväggar. De här bilderna hittade jag i IKEA’s bok Älskade Hem, som gavs ut i mars förra året. Den är riktigt rolig att bläddra i, speciellt eftersom de klassiska IKEA möblerna för en gångs skull är så modigt uppblandade med personliga prylar, skatter från loppisar och personliga idéer på olika lösningar från riktiga hem. Inte sönderstylat och utopifixat, snarare radhusrealistisk och härligt inspirerande. En bok att rekommendera med andra ord. Den ärtgröna väggen är kanske lite vågad för en mellanmjölksperson som mig, men de tuffa vägskyltarna och modigt avkapade klassikerna till musieplanscher kanske kunde vara något? Liknande finns bland annat att köpa här och här eller på Ebay och Tradera. Och här kan du beställa Olle Eksells plansch för Ögonkakao.

Foto: pressbilder IKEA’s bok Älskade Hem

Kategorier:

Kommentarer

 • Tella skriver:

  Finns Cassandra Rohdins tavlor att köpa längre?

 • Gillar verkligen den "tavlan" till höger med gamla spårvagnslinjer från Göteborg. Snyggt, snyggt! / H

 • [room] by sofie skriver:

  Läckert! …det blir sååå levande med tavlor i denna stil! Gillar också spårvagnsskylten mycket 😉

  Älskade hem är en fantastisk bok, precis som du beskriver den!

  Hoppas vi ses på Formex!

 • Martina skriver:

  Gillar man att kika in o se hur andra har det hemma, o vem gör inte det, är ju Ikeas bok perfekt!:)

 • Martina 2 skriver:

  Vi som är från Göteborg blir oundvikligen nostalgiska över de fina spårvagnsskyltarna! Jättefina, fast var får man tag på såna? Verkar svårt.

 • Ylva skriver:

  Blir vansinningt sugen på spårvagnaffischen men misstänker liksom andra att den är svår att få tag på.

 • sofia skriver:

  Jag som göteborgare blir så sugen på spårvagnsaffischen…vet du om man kan spåna ngnstans ang den eller har du ngn idé om vart den kan finnas??

 • Det är superkul att följa din jakt på "väggprydnader" och man blir onekligen sugen på att hänga på – mina väggar behöver sig också en genomtänkt omgång! 🙂

  Det vore kul att träffas nu när jag har flyttat tillbaks till Göteborgstrakterna. Finns det någon inplanerad "bloggträff" för göteborgarna snart kanske? 🙂 Har tänkt att åka och hälsa på Pethra framöver då det var länge sedan vi sågs.

  Ha en bra helg på Formex! 🙂

 • Médias de la liberté d'Gates est à peu près aussi digne que le Prix Nobel de la Paix pour Obama. Toute personne qui reçoit une médaille pour s'assurer que nos troupes sont en mourant sur le champ de bataille devrait être suspendu à l'arbre le plus proche.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.