Annons

Lilla Åland Gungstol – Årets möbel 2009

Visste ni att den klassiska pinnstolen Lilla Åland har ett syskon i form av en gungstol. Den togs ursprungligen fram av Carl Malmsten 1941 men under många år har tillverkningen legat nere. För drygt ett år sedan återupptog Stolab tillverkningen utifrån nya ritningar framtagna av Leif Burman, men baserade på Carl Malmstens originalritningar. Det gjordes så framgångsrikt att stiftelsen ”Siv och Carl Malmstes minne” utsåg gungstolen till årets möbel 2009. Grattis till utmärkelsen!

Kategorier:

Kommentarer

 • Martina skriver:

  Den är helt underbar… mer svenskt än så blir det inte.
  Ha en skön söndag.

  Kram

 • Johanna skriver:

  älskar pinnstolen, den är klassiskt snygg! 🙂

 • Karin skriver:

  Gillar pinnstolen mkt, är himla skön att sitta i också.

 • Lotten skriver:

  Åh en gungstol! Det var inte igår man såg en sådan senast!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.