Annons

Kubys by Lassen får en kompis

En av de roligare nyheterna på mässan var att den danska designklassikern Kubus, formgiven av Mogens Lassen (1901-1987) får nya kompisar. Lassen var väldigt faschinerad av Bauhaus stilen som tog sin utgångspunkt i geometrins rena och enkla former: kvadraten, cirkeln och triangeln. Hans ljusstakar har tidigare funnits för 1, 4 eller 8 ljus men nu lanseras alltså nya produkter av skisser från hans gömmor. Ljusstaken ”The Line” har plats för två ljus och skålen som fått produktnamnet ”Kubus Bowl” kommer lanseras på Stockholm Furniture Fair i februari, men här kommer alltså en sneakpeak.

Foto: pressbilder by Lassen

Kategorier:

Kommentarer

 • Enkel och läcker !!!

 • Snygg! Passar med både strikt och lite mjukare inredning. Kul att se att vissa former alltid håller.

 • malin björling skriver:

  De är fantastiskt snygga och det lutar åt en Cubus 4-ljus i svart, men ngn slags skål vid sidan av vore inte fel.
  Dansk design som vanligt i toppklass.
  https://gallerimalinbjorling.wordpress.com

 • rent och snyggt, precis som kubus. / H

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.