Annons

Fornasettis samlartallrik 2010

1968 tog Italienska Piero Fornasetti fram sin första ”calender plate”. Sedan 1989 har Barnaba Fornasetti fortsatt med denna tradition och årets upplaga ser ut så här. 2010 års tallrik bär mönstret av en orm, som hämtats från Fornasettis mönsterarkiv. Är ni riktigt intresserade av Fornasetti kan jag rekommendera ett besök på Mornington Hotell i Göteborg, som ligger mitt på Avenyn och också har en utmärkt kaffebar. De har nämligen skapat en ordentlig liten samling av just Fornasettis designklassiker. Kalendertallrikarna, som görs i en begränsad upplaga om 700 stycken per edition har ofta ett högt värde på antikmarknaden.

Foto: Fornasetti.com

Kategorier:

Kommentarer

 • Årets upplaga är läcker, särskilt de två översta !

 • Jag är ju ett riktigt Fornasettifan, men årets kalenderorm väckte inga habegär hos mig i allafall. Däremot skulle solfjäderfiguren eller den med händerna gärna få bo hos mig….

 • Jenny skriver:

  Kolla vad jag köpte på tradera! Fornasettispeglar! Säljaren heter Kein.

  https://www.tradera.com/FORNASETTI-Spegel-Svenskt-tenn-Shabby-chic-Vintage-Retro–auktion_2027_111210540

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.