Annons

Formex: Temautställningen våren 2010 – Creative Flow

Idag gjorde jag Formex. Tre hallar, tre trendutställningar och vad som i alla fall kändes som trehundra montrar – på tre timmar. Det var snabbt jobbat. Huvudet är nu så fullt av intryck och kameran så proppad med bilder att jag är helt matt. Att gå på Formex är alltid inspirerande, spännande och alldeles underbart. Men också lite som att bli överkörd av ett tåg. Man vet inte riktigt hur man ska sortera all information när man kommer hem. Det måste nog smältas över natten, men här kommer i alla fall en första bildkavalkad, från den stora huvudutställningen i entréhallen. Årets tema var Creative Flow och det första besökarna möttes av var en tolkning på temat kreativa rum, skapad med de många mässutställarnas produkter. Så här i efterhand kan jag konstatera att det var en av de bästa delarna på hela mässan. Riktigt snyggt gjort. Det kändes lite som om en konstnär, en modeskapare och en trädgårdsmästare precis hade klivit ut ur sina studios. Mitt i sin skapandeprocess.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se samt pressbilder från Formex.se

Kategorier:

Kommentarer

 • malin björling skriver:

  Åh, det känns som att det äntligen blivit ett trendskifte på Formex – lite mer lättapplicerade influenser än en tågkupé och reslängtan som det var förra gången he he. Ser fram mot fler spaningar och rapporter.

 • Wow! Imponerande jobbat, ser fram emot kommande rapporter :-). Trevlig helg på dig
  Kram

 • Charlotte skriver:

  Haha! En mycket bra beskrivning där med inspirationen kontra tågöverkörningen. Jag fick ont i benhinnorna? Hur gick det till lixom?

 • LENA PERSSON skriver:

  Bland bilderna från Formex finns en tygrulle som ser fantastisk ut! Blågrå botten och träd typ japansk körsbärsblom…..skulle det gå att få veta vem som tillverkar? Det tyget skulle passa perfekt hos min dotter som veckbandsgardin i köket!!
  Kul att läsa din blogg! Tack!

 • Låter som en fantastisk mässa. Man blir väldigt inspirerad av bilderna…

 • Jenny skriver:

  Hej Frida! Jag vill också gärna veta var tyget kommer ifrån (fjärde bilden nerifrån till höger) , ser jättefint ut!!!

 • Charlotte skriver:

  Tyget komer från Spira och är en av deras vårnyheter. Det heter Haga och finns även som bland annat kuddar, brickbord och brickor.

 • Frida skriver:

  Hej,
  precis som Chalotte skriver kommer tyget från Spira Inredning. Närmaste återförsäljare hittar du på

  http://www.spirainredning.se

  Lycka till!

 • Johanna skriver:

  Jag håller med dig om att utstälningen i Entrehallen var bäst. Jag skulle kunna bo i den där holken 🙂

 • Oj, fina bilder. Äntligen kan vi skapa rum och det går att finna inspiration till butiker. Hoppas många nappade på det och vi får se mera kreativa skyltningar/exponeringar i vår!

 • Jo var oxå där och känner igen mig..Phu!! Hittade mycket spännande nya formgivare..då får man kickar och Vill hellst ta med hem på en gång… Känner dock att det är bra att låta allt lägga sig, vill ju fatta bra beslut utifrån markande oxå när man köper in, inte bara vad jag gillar!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.