Annons

Formex: Bröllopsyra och kunglig glans

I samband med Formex premiärvisades den officiella bröllopsserien av produkter som tagits fram till kronprinsessans stundande bröllop den 19 juni. Allt från porslin till kaffe. Ett antal utvalda företag har alltså fått tillåtelse att ta fram olika saker, som alla tolkar ett huvudmönster som ursprungligen kommer från Drottningholms slott. Mönstret som egentligen är en tapet tillkom i samband med Rikssalens renovering 1846 och är formgivet av Fredrik Wilhelm Scholander som ritade den nya inredningen. Färgskalan som också är styrd av hovet ska anspela på svensk försommar. Vårgrönt, havsturkos och cremevitt. Bland de godkända leverantörerna syntes Arvid Nordquist, Cloetta, Delicato, Ekelund, Frödinge Mejeri, Gustavsbergs Porslinsfabrik, Kiviks Musteri, Mema/GAB, Opto Design, Orrefors Kosta Boda, Reijmyre Glasbruk, Rörstrand, Skultuna, Svenskt Tenn, Upside, Weibulls och Åhléns. Jag passade på att föreviga lite exempel. Fler finns givetvis. Tro mig. Det här är bara början. Innan sommaren kommer vi att ha sett så många tolkningar och anspelningar på bröllopet att vi storknar.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se samt pressbilder från Formex.se

Kategorier:

Kommentarer

 • [room] by sofie skriver:

  Ja, det var en del företag som ville synas tillsammans med brudparet ;)!!!
  Vilken bra sammanfattning av bröllopsserien, kanon bilder. Såg nästan bättre ut på din blogg än i verkligheten! Tårtan var smaskens tyckte jag!

  Trevlig helg!

 • Hej! Så – vilka var dina favoriter? Mina var Rörstrand, den snygga tårtan, chokladaskarna och grodan – eller ska man kalla den Daniel? 🙂 Trevlig helg/Ebba

 • malin - tjusigt skriver:

  Jag länkade till detta inlägg från min blogg.

  Det förvånar mig att det ändå är så lite rosa….
  eller har det ljusblå möjligtvis något med kungahuset att göra?

 • Johan skriver:

  Tårtan ser smaskig ut.. 🙂

 • Ellen skriver:

  Vilka underbara färgkombinationer de har använt – trodde jag aldrig om hovet 😉

 • Luned skriver:

  Jag tyckte allt såg helt fantastiskt snyggt ut – även om jag inte tycker det passar in hemma hos mig, tyvärr. Möjligtvis med undantag av silverbrickan och kanske (kanske) något av servetter/dukar.

  Känner jag mig själv rätt kommer jag nog att hålla mig till Weibulls sommarblandning, men köpa en Gustavsbergsskål baraföratt. 🙂

 • Tess skriver:

  Jag hade hört att tendenserna gick åt det kungliga hållet 🙂 Min favorit måste nog bli grodorna, har snöat in på sagotemat lite lätt.

  Annars så är jag väldigt imponerad över sammanfattningen, och mäkta avundsjuk över att inte få vara där själv 🙁

 • Elin skriver:

  Sant att man kanske kommer hinna tröttna, men änsålänge gillar jag det! Fina färger!

 • Elin skriver:

  Sant att man kanske kommer hinna tröttna, men änsålänge gillar jag det! Fina färger!

 • Erika Norberg skriver:

  Hej! Jag fastnade framför den stora svartvita bilden på väggen hur länge som helst. Den var så fin :)Jag var förvånad över att trycken på serviser mm inte var mera utbroderade och avancerade men det kanske funkar :)Alltid kul att gå på mässa även om man "jobbar" samtidigt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.