Annons

Ateljébesök hos Johanna Forsberg

Som ni kanske minns från ett inlägg tidigare i höstas så hoppades jag hinna med en tur till Johanna Forsbergs ateljé under mellandagarna. Och mycket riktigt, den blev av. Jag och min kompis Sara packade in oss i en bild och körde de dryga fem milen till MO Lögdeå för att besöka Johannas egen lilla studio som ligger mitt ute i ett Norrländskt vinterlandskap, strax söder om Umeå. Johanna visade sig vara precis så härlig och driven som vi trott. Hon fullkomligen sprudlade av energi när hon berättade sin historia om hur det kom sig att hon fastnade just för konstformen att skapa skulpturer av järnduk. Hon har, liksom andra konstnärer i den genren, lärt sig att tämja det speciella materialet på ett alldeles fantastiskt sätt. Jag är själv väldigt förtjust i Johannas torsoliknande skulpturer som till skillnad från exempelvis Barbro Bäckströms, Gunnar Simonssons och Anette Falks dito har rejält kvinnliga former och kan stå fristående på ett bord eller ett sideboard. Givetvis köpte jag även med mig en sådan hem (ni ser faktiskt mitt exemplar på bild nedan, den med svarta stenar vid sidan. Pris 2000 kr). Under nästa år planerar Johanna för fler utställningar, en egen webbshop och utveckling av verksamheten som redan idag skeppar skulpturer till hela världen. Spännande! Här kan du läsa hennes blogg. Jag håller tummarna för ännu fler Norrländska motiv från de här unga damen, som jag också tror att vi kommer att få se mycket av under 2010.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Underbara bilder och jättefina skulpturer!

 • Nina Å skriver:

  Superfina! Jag vill också ha en. Vet du vad frakten ligger på?

 • Iris skriver:

  Jag kan förstå att du föll för den du köpte, riktigt vacker!

  kram /iris

 • Vackra bilder på fina ting. Härligt med besök personligen hos en konsthantverkare. Det är så inspirerande att lyssna på tanken bakom.

 • Camilla K skriver:

  Så fina! Ser fram mot hennes webbshop!
  God fortsättning önskar Camilla i Motala

 • Åhhh så snygga, bra köp! Härliga bilder och underbart att få följa med dig dit! : )

  Kram annelie, inreda.com

 • Wiwi skriver:

  Verkligen fina skulpturer!

 • Johanna Forsberg skriver:

  Tack för besöket, så roligt det kommer jag leva på länge!

  Till övriga läsare vill jag bara säga ett stort TACK för alla kommentarer, vill ni veta mer tveka inte att maila eller ring, 070-640 38 03. Mvh Johanna Forsberg, Nätskulptör

 • Sylvia skriver:

  Det här gillar jag ej alls. Tur att vi tycker olika. Jag tycker närmast det är obehagligt att titta på en avdelad kropp.

 • Åse skriver:

  Jätte vackert tycker jag!

 • Anonym skriver:

  Härlig konst och driven o duktig tjej

 • Axelina skriver:

  Hon är jätteduktig, mycket fina torsos! När jag var i Umeå senast så stod jag i en butik och höll i en av hennes ljuslyktor, köpte inte då och ångrar det lite nu…

 • Johanna skriver:

  Tack snälla för detta tips. Vilken härlig konst hon skapar. Jag vill se mer!

 • Inspirera Mera skriver:

  Oj så läckert! Vad härligt att du lyfter fram duktiga kreatörer. Kram Sandra

 • Sofia Stahl skriver:

  Kul inlägg, inspirerande med ung kreativitet och företagaranda.

 • Tingelings skriver:

  Vackra former och söt liten ateljé.

 • Adam S skriver:

  Förstår inte hur man orkar göra sådant där, har själv testat på med sådant där ståltrådsarbete. Och det är inget enkelt. Fattar inte hur man kan palla med det. Tar ju en hel del tid. =O

  –Kolla min tecknarblogg allesammans! Är bara kul ifall fler kollar. =)–

 • Jannice skriver:

  åååå de är ju så fina!! mamma o pappa har en !! Vill passa på att önska dig en god fortsättning på det nya året! KRAM Jannice

 • Verkligen fina, och man kan verkligen säga att det är konst för det kan verkligen inte vara lätt att lyckas med något liknande! Själv var jag inte ens i närheten av att klara att göra en liten korg när jag försökte och då är de ändå mycket mindre och mer okomplicerade…

 • Hoppas du haft en skön viloperiod uppe i norrland! Jag förstår att du inhandlade torson, den är fantastisk. Så fina former. / H

 • Jenny skriver:

  Jo de är fina men lite för mkt kopia av konstnären Barbro Bäckström anser jag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.