Annons

På jakt efter rekvisita – kan du hjälpa?

Jag har fått den stora äran att vara med i årets juldukning hos Orrefors. Tillsammans med bland andra Margareta Van den Borsch (fd. designchef H&M), Adam Tensta (musiker), Elisabeth Höglund (journalist) ska jag sätta min personliga prägel på ett av flera bord som ska stå på parad i utställning Julskål vid Orrefors flaggskeppsbutik i Stockholm under december. Utan att avslöja för mycket kan jag berätta att mitt personliga bord givetvis kommer präglas av Norrland med ingredienser från naturen. Så, trärent och trendigt men också väldigt personligt eftersom jag kommer från Umeå. Och då blir de här träskivorna ni ser i kollaget nedan väldigt bärande för min idé. Men hur sjutton får man tag på sådana? Inte lätt. Eftersom jag är med i projektet i egenskap av bloggare, tänkte jag att det kanske inte vore helt fel att fråga er bloggläsare. Är det någon därute som har kontakter på en såg? Eller som äger skog och precis har avverkat? Jag behöver fyra stycken träskivor från en stam, som inte bör vara tjockare än 3-5 cm, med en diameter på ca: 30 cm. Finns det att få tag på i björk vore det ju toppen, men vilket träslag som helst funkar. Tacksam för alla former av hjälp! Svara i kommentarsfältet eller maila frida (at) trendenser.se

Foto: inspirationskollage till julbordet. Servett från Klässbols, näverdekoration från Nunc och träskiva från ?

Kategorier:

Kommentarer

 • Annica skriver:

  Åk till en brägård och se vad de har. Om inte annat kanske en lokal skogsbrukare kan hjälpa dig.

 • Åse skriver:

  En lokal skogsbrukare är en bra idé. Jag kan gissa vad du har för tankar runt dukningen och det kommer nog att bli jättebra. Ska bli kul att se resultatet!

 • johanna skriver:

  När jag var liten kunde vi alltid hitta sådana där skivor ute i farfars skog. Vi brukade leka att det var trolltallrikar. Nu är både skogen och sågen såld tyvärr…

 • Nina skriver:

  En. Juniperus communis L. Svenska synonym: enbuske; vanlig en (ssp. communis) fjäll-en (ssp. nana)

  Kolla om du inte kan få tag i "skivad" en. Hur vackert som helst! Stammen har liksom så kringelkrokig form. Och så luktar det gott också. Det finns säkerligen i skogarna runt Klässbol (inte klässEbol!) utanför Arvika.
  Sorry att jag inte vet vem som kan fixa. Ring de som har Klässbols vetja. Det är ju en snäll och vänlig familj!!
  Lycka till!

 • Karin skriver:

  Ett tips är Nässjö Träcentrum som har listade trä leverantörer.
  https://www.tracentrum.se/page.asp?lngID=46&lngLangID=1

 • E skriver:

  Hej. Leta reda på ditt närmaste sågverk. De har alltid massor av stockar liggande av förklarliga själ och är nästan alltid otroligt hjälpsamma! Vet inte var du bor men det finns fler än vad man tror.
  Lycka till!

 • Karin skriver:

  Ett tips är att titta på Nässjö Träcentrum.
  https://www.tracentrum.se/page.asp?lngID=46&lngLangID=1

 • Hanna Stövring skriver:

  Min pojkvän arboristen, kan säkert fixa det, dock bor vi i Skåne… kanske inte helt smidigt om man ska skicka stockar med posten… vad säger du?

 • InneoUte-Malin skriver:

  Låter grymt lovande – har dock inga tips på trä…

  Lite tidningspapper skulle också passa i bilden, tycker jag. Känns lite rått och trendigt – och härstammar ju från trä… Älskar Granits julstjärna: https://inneoute.blogg.se/2009/november/gladsaker-november.html – Kanske ha små stjärnor i tidningspapper att dekorera med… Bara en idé. 🙂

 • Frida skriver:

  Jag kan nog hjälpa dig. Min pappa har en hög med björkar bakom ladugården. Han får väl såga så tungt han vågar. Eller så får du med dig en stubbe som du kan såga på brädgården. Hör av dig om inget annat löser sig och om jag ska kolla diameter.
  Frida

 • Skall bli kul att se resultatet på onsdagoch jag börjar förstå vartåt det lutar. Har du inte ännu fått tag på skivorna så hör av dig så kanske jag kan hjälpa dig.

  Skall du bara ha fyra kuvert?

  ///C

 • Linus skriver:

  Jag har både såg och träd, fast inte björk tror jag. Oxel eller ask finns nog i den storleken.

  Men när skall du ha det? Vet inte om jag skall till landet i helgen…

 • Piffiga Tjejen skriver:

  Vad spännande! Tyvärr bor jag i lägenhet och har inte ett enda träd att ge bort, men det ska bli väldigt kul att se resultatet! kram Sophie

 • Anna skriver:

  Hej Frida!
  Läser din fantastiska blogg flitigt, mycket inspirerande! Jag måste tipsa om min väns sågverk i dina hemtrakter; Brattby Sågverks AB http://www.brattbysagverk.se som ligger mellan Umeå och Vännäs. Prata med Marie. Roligt med lokalt sågade träd till din dukning!
  Mvh
  Anna

 • Lizaloop skriver:

  min man jobbar på sågen, kanske han kan fixa nåt??? hör av dig ifall du inte lyckas!

 • Jessica skriver:

  Hej Frida!
  Har hört att denna trävaruaffär har det mesta, hör med dem (hoppas de kan hjälpa dej), finns i Västra Frölunda
  https://www.abi-tra.se/?id=78
  eller
  https://www.panelstugan.se/
  Lycka till!
  /Jessica

 • Solåkra skriver:

  Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med skog här i Stockholm…. Men jag kommer vara på plats den 25 november. Ser fram emot att se resultatet

 • Sandra skriver:

  Trissor fick man öva på i massor när man skulle ta motorsågskörkort. ^^ Måste finnas mängder ute i landet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.